UVL Robotics insansız hava aracını kullanarak, “Lojistik Depo Sayımlarında Hızlı ve Sıfır Hata ile Sayım” yapıldığı belirtiliyor. Sayım sonuçları, müşterilerin  Depo Yönetim Sistemlerine  WMS/ERP’ye veri entegrasyonu ile hatasız ve hızlı aktarılması sağlanıyor. Bu kapsamda, UVL Robotics firmasının Türkiye'de ilk ve tek olan drone teknolojisiyle depo sayım tanıtım lansmanı gerçekleşti.  Türkiye temsilcisi Kubera ASIA, maliyetleri düşürmeyi, sayım hatalarını azaltmayı ve envanter süresi işleyişlerine odaklı olarak depolarda UVL Robotics çözümünün Türkiye'de yaygınlaşmasını hedefliyor. Kubera Asia Türkiye Akıllı Çözümlerin Uzmanı Ali Yıldırım, “100.000 bin paletlik bir lojistik deposunu 200-300 kişi 3-4 günde ancak sayabilir, UVL Robotics olarak biz ise 100.000 paletlik bir yerin sayımını 8 saate kadar indiriyoruz.” dedi. 

Openevent tarafından düzenlenen toplantıya, UVL Robotics Founder & CEO’su Evgeny Grankin, Satış Direktörü Ilya Ivanov, Baş Mühendis Nikolay Bystrov, Türkiye Temsilcisi Kubera ASIA Co-Founder Maksim Cotur, Founder Serghei Aleksei ve Specialist of Smart Solutions Ali Yıldırım katıldı.

Kubera Asia Türkiye Akıllı Çözümlerin Uzmanı Ali Yıldırım, UVL Robotics’in 2017 yılında faaliyete geçtiğini ve Dünyada 50’den fazla müşterisi olduğunu belirtti. 

Türkiye, Mayıs ayında Opel’in en büyük ikinci pazarı oldu Türkiye, Mayıs ayında Opel’in en büyük ikinci pazarı oldu

Etkinlikte soru cevap kısmında katılımcılar teknolojinin detaylarını öğrenebilmek adına birçok soru yönelterek teknolojiye hakkında bilgi aldılar.

Bu teknolojinin pilot deneme sayımlarının Alışan Lojistik, Netlog Lojistik ve Ekol lojistik firmalarında canlı bir şekilde uygulanacağı belirtildi.

Yıldırım, ‘’UVL Robotics insansız hava aracını kullanarak, 'Lojistik Depo Sayımlarında Hızlı, Güvenli ve Sıfır Hata ile Sayım' yapıyoruz." dedi.

4 PL Danışmanlık ve Lojistik Hizmetleri Genel Müdürü Tuncay Aydın ‘’Depo ve Mağaza Sayımlarının Önemliliği ve Yaşanan Sıkıntılar” konusunda deneyimlerini paylaştı. Bu arada katılımcılar da kendi tecrübelerini paylaşarak etkinlikte birçok bilgi akışı sağlandı." dedi. 

Aydın, şunları söyledi: “UVL Robotics olarak bizim ana özelliklerimiz hız, netlik ve güvenlik. Bu yılın başında faaliyete başladığımız Türkiye’de birçok firma ile görüşmelerimiz sürüyor. Bazı firmalarla iş birliği yapma aşamasındayız. Dünya’da 50’den fazla müşterimiz var. Biz burada insan hatalarından kaynaklanan kayıpları sıfıra indiriyoruz. Tek drone saatte 600-700 palet sayabilir. Müşteri derse ki, biz 10.000 paletlik depoyu 1 saatte saymak istiyorum. Biz o zaman drone sayısını artırıyoruz ve müşterinin bu sayım talebinizi yerine getiriyoruz. Depolarda koridorların geniş ya da dar olması bizim sayım yapmamıza engel değil. Dünyada benzer sistemler var ama bizim gibi esnek iş modelleri başka kimsede yok. UVL Robotics ile birlikte Türkiye pazarında büyük fırsatları görüyoruz ve yer almak istiyoruz.” dedi.

   

Editör: TE Bilisim