1915 Çanakkale Köprüsü'nün yapım sözleşmesi, Daelim-Limak-SK-Yapı Merkezi ortak girişimi ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı arasında imzalandı. Projenin temeli, yarın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile atılacak. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, köprünün, Cumhuriyetin kuruluş yıl dönümü olan 2023'te, hatta daha önce tamamlanacağını söyledi.
1915 Çanakkale Köprüsü dahil Malkara-Çanakkale otoyol kesimi sözleşmesi, dün Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ile Güney Kore Cumhuriyeti Arazi, Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Ho-In Kang'ın katılımı ile imzalandı. Törende, Güney Kore ile Türkiye arasında, asma köprü teknolojileri, ulaştırma alanındaki Ar-Ge faaliyetleri ile demiryolları konularında üç ayrı mutabakat zaptı imzalandı.
KITA AŞAN 6. PROJE GERÇEKLEŞECEK
Bakan Arslan, Çanakkale Köprüsü'nün yapım ihalesini Güney Kore ve Türkiye'nin uzman firmalarından oluşan Daelim-Limak-SK-Yapı Merkezi ortak girişiminin kazandığını anımsatarak, görevli şirketin kurulması ve sözleşmenin imzalanması aşamalarını tamamladıklarını söyledi. Arslan; boğaz köprüleri, Avrasya Tüneli ve Marmaray dahil Türkiye'nin kıta aşan 6. projeyi yapmış olacağını belirtirken, "Bu da Türkiye dışında başka ülkeye nasip olmaz. Köprü ile 101 kilometrelik otoyol da yapılacak. Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osman Gazi Köprüsü ve bunların bağlantı yollarıyla birlikte Marmara Denizi etrafında ring oluşacak. Böylece, Batı Ege ve Batı Akdenizdeki yük hareketi Çanakkale üzerinden Avrupa'ya daha düşük maliyetle gidecek. Yakıt masrafı azalacak. İhracat artacak" dedi.
Editör: TE Bilisim