AKARYAKIT

Akaryakıt sektörüne yön veren sektör temsilcileri Token etkinliğinde buluştu

Beko 1000 TR ile akaryakıt istasyonlarındaki teknolojik dönüşüme liderlik eden Token Finansal Teknolojiler, akaryakıt sektörünün en önemli temsilcileri ile buluştu.

Abone Ol

Türkiye’nin ilk yeni nesil pompa yazar kasası Beko 1000 TR ile akaryakıt istasyonlarındaki teknolojik dönüşüme liderlik eden Token Finansal Teknolojiler, akaryakıt sektörünün en önemli temsilcileri ile buluştu. Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş, Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası (TABGİS) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Bilgin ve sendika yöneticileri ile bir araya gelen Token Finansal Teknolojiler, akaryakıt sektörüne ilişkin karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan değerlendirme toplantıları gerçekleştirdi. 

Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu ile Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer’in katılımı ve Token Finansal Teknolojiler Genel Müdürü Erkan Duysal’ın ev sahipliğinde düzenlenen davetlerde, PÜİS ve TABGİS’e akaryakıt sektörünün dönüşümünde sağladıkları destekler için teşekkür mesajları iletildi.

Token Finansal Teknolojiler, akaryakıt istasyonlarında bulunan mevcut tüm pompa yazar kasaların 2023 yıl sonuna kadar kademeli olarak değiştirilmesini zorunlu kılan Vergi Usul Kanunu (VUK) 527 tebliği doğrultusunda geliştirdiği Yeni Nesil Pompa Yazar Kasa ürünü Beko 1000 TR ile dönüşüme öncülük etmeye devam ediyor. 

Türkiye’nin dört bir yanında Beko 1000 TR'nin kurulumlarını sürdüren Token, akaryakıt sektörüne yön veren sektör temsilcilerinden Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) ile Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası’na (TABGİS) dönüşüm sürecindeki önemli katkılarına teşekkür etmek amacıyla 21 Kasım ve 1 Aralık tarihlerinde, Rahmi Koç Müzesi Konferans Salonu’nda davet düzenledi. Etkinliklerde sektörün ihtiyaçlarının yanı sıra çözümlere yönelik konular masaya yatırıldı. 

Soldan Sağa- Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer, Token Finansal Teknolojiler Genel Müdürü Erkan Duysal, PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş, Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu.

Erkan Duysal: “Geliştirdiğimiz pompa yazar kasa ve kurulan bilgi sistemlerinin sektöre değer katması için çalışmaya devam edeceğiz”

Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu ve Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer’in katılımı ile düzenlenen törenlerin ev sahipliğini Token Finansal Teknolojiler Genel Müdürü Erkan Duysal yaptı. VUK 527 çıktığından beri çok çalıştıklarını belirten Erkan Duysal “Finansal teknoloji şirketi olarak, finansal tarafta da yenilikler getirmek için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Yeni nesil pompa yazar kasamız Beko 1000 TR ile dışarda, Beko 400 TR ile marketlerde ödeme imkanı sunuyoruz. Bu iki ürünümüzle istasyonlardaki yoğunluğu önemli ölçüde azaltıyoruz. Hem içerdeki hem dışardaki cihazlarımızda banka uygulamalarının sayısının artırılmasına yönelik çalışmalar yapıyoruz. Rekabetçi banka kampanyaları da çalışmalarımız arasında bulunuyor. Bunun yanında, akaryakıt istasyonlarına avantaj sağlamasını hedeflediğimiz farklı ödeme yöntemlerini de desteklemek adına çalışmalarımız devam ediyor. Öte yandan akaryakıt istasyonu sahiplerinin sistemlerimiz üzerinden yapılan satış ve ödeme işlemlerini çok daha rahat ve detaylı bir şekilde izleyebileceği katma değerli uygulamalar geliştiriyoruz. Token Finansal Teknolojiler olarak geliştirdiğimiz yazar kasa ve kurulan bilgi sistemlerinin sektöre değer katması için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi. 

Soldan Sağa- Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer, TABGİS Yönetim Kurulu Başkanı Murat Bilgin, Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, Token Finansal Teknolojiler Genel Müdürü Erkan Duysal​​​​​​​.

Can Dinçer: “Köklü ve güvenilir hizmet ağımızla sektörde farklılaşıyoruz”

Dünya çapında 30’dan fazla üretim tesisi ve 30 ar-ge ve tasarım merkezi ile inovatif teknolojiler geliştirdiklerini vurgulayan Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer ise “Yaklaşık 70 yıldır tüketicilerimizi pek çok yenilikle buluşturduk. Uzun yıllara dayanan bireysel tüketici tecrübemizi kurumsal alana da taşıdık. Bu kapsamda ödeme sistemlerimiz, solar panel ve elektrikli araç şarj istasyonları çözümlerimiz bulunuyor. Kurumsal çözümlerimizin en güzel örneklerinden biri de pompa yazar kasalar oldu. Ürünümüzü, teknolojik yatırımlarla sektörün ve işletmelerin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayacak şekilde tasarladık. Türkiye’nin dört bir yanındaki güçlü bayi ve servis ağımız sayesinde hemen her haneye ulaşabilen bir şirketiz. Bizi sektörümüzde farklılaştıran en önemli güçlerimizden biri de köklü ve güvenilir hizmet ağımız. Yeni nesil pompa yazar kasa ürünümüzü bugüne kadar 4 bine yakın istasyona ulaştırdık. Bayi ağımız üzerinden sunduğumuz kampanyalar ve uygun ödeme koşulları ile bu istasyonlara her geçen gün yenilerini ekliyoruz. Türkiye’nin her yerindeki akaryakıt istasyonlarına kolay Beko 1000TR pompa yazar kasa edinme imkanı tanıyoruz. Değerli paydaşlarımızın desteği ile sektörün ihtiyaçlarına en doğru şekilde yanıt vererek iş birliğimizi daha da geliştireceğimize inanıyorum” dedi.  

İmran Okumuş: “Kayıt dışı ekonominin önüne geçecek ve devletin üzerindeki yükü hafifletecek bir model geliştirmeyi amaçlıyoruz”

PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş konuşmasında PÜİS’in devletin, vatanın, milletin bekası için elini taşın altına koyan, çok büyük bir teşkilata sahip olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu: “Sektöre verdiği hizmetlere karşılık beklemeyen bir teşkilatız. Depremde 11 ilde petrol ikmalini biz gerçekleştirdik. Şimdi Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde PÜİS Ortaokulu’nu açıyoruz. Bölgedeki çalışmalarımıza devam edeceğiz.” Sektörün en büyük probleminin kayıt dışı olduğunu belirten Okumuş, “Kayıt dışı ile mücadele etmek için 2021 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kurulan çalışma komisyonuna dahil olduk. Bu konuda çok mücadele verdik ve nihayetinde kanun çıktı. Akaryakıt kaçakçılığı yapan istasyonlar bir daha açılmamak üzere kapatıldı. 1.545 istasyon platforma dahil oldu. Bugün sektörün en büyük sorununun çözümü ulusal taşıt tanıma sisteminde. Bu konuda hızlı adımlar atıyoruz. Kayıt dışı ekonominin önüne geçecek ve devletin üzerindeki yükü hafifletecek bir model geliştirmeyi amaçlıyoruz. Ulusal taşıt tanıma sistemi bu anlamda çok önemli” dedi. 

Murat Bilgin: “Türkiye’deki akaryakıt bayileri olarak istasyonlarımızdaki alt ve üst yapı donanımlarımızla dünyada ilk sırada yer almaktan büyük gurur duyuyoruz”

TABGİS Yönetim Kurulu Başkanı Murat Bilgin ise 1 Aralık tarihinde düzenlenen törende yaptığı konuşmasında Token Finansal Teknolojiler’in VUK 527’nin ardından gösterdiği çabayı takdir ederken şu ifadeleri kullandı: “Geçiş sürecinde üyelerimize yönelik düzenlediğiniz kampanyalar için de ayrıca teşekkür ederiz. Yeni nesil yazar kasaların sektörümüzdeki kaçakçılık ve kayıt dışı gibi birçok sorunun çözümüne yardımcı olacağını biliyoruz. Türkiye’deki akaryakıt bayileri olarak istasyonlarımızdaki alt ve üst yapı donanımlarımızla dünyada ilk sırada yer almaktan büyük gurur duyuyoruz. Beko kökeni ile sektörümüzde uzun yıllardır faaliyet gösteren, bunda da kalite anlayışını önceliklendiren, yenilikçi ve her şeyden önemlisi saha koşullarında çözüm üretmeyi bilen Token Finansal Teknolojiler’in önemli bir katkısının olduğunu söylemek isterim.”