Başarılarıyla, üstesinden geldikleri zorluklarla ilham veren dört kadının konuk olduğu çevrimiçi etkinlikte fırsat eşitliğinin önündeki kalıp yargıları yıkacak hikayeleri paylaşıldı.
77. yılını kutlayan Borusan Holding, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Dayanışma Destek Platformu üzerinden canlı olarak yayınlanan “Hayat Eşittir” etkinliğini düzenledi. Borusan Holding CEO’su Erkan Kafadar ve Borusan Holding İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Grup Başkanı Nursel Ölmez Ateş’in açılış konuşmalarını yaptıkları etkinliğin moderasyonunu ise Özlem Gürses ve Murat Yeşildere gerçekleştirdi. Hayat Eşittir buluşmasında, hayallerinin peşinden koşan, bu uğurda mücadele eden ve başarıya ulaşmış Avrupa Jimnastik Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan Göksu Üçtaş Şanlı, Türkiye’nin en genç pilotlarından Selin Rudar Sevimli, Türkiye’nin en genç kadın orkestra şeflerinden Nisan Ak, Avrupa'nın ilk FIFA kokartlı kadın hakemi Lale Orta ilham veren hikayeleriyle yer aldılar. “Hayallerimiz, haklarımız, sorumluluklarımız, işimiz eşittir” diyen kadınlar, karşılaştıkları zorlukları, heyecanlarını, hayallerini ve umutlarını katılımcılarla paylaştı.
“Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda aşmamız gereken engeller var”
Yaptığı konuşmada fırsat eşitliği konusunda aşılması gereken engeller olduğunu belirten Borusan Holding Grup CEO’su Erkan Kafadar, Borusan olarak hedeflerinin dokundukları tüm paydaşlarında toplumsal cinsiyet eşitliği bilincinin oluşmasına öncülük etmek olduğunu söyledi. Bir eşitlikten bahsedildiğinde, denklemin iki tarafının da birbirine eşit olması gerektiğini vurgulayan Kafadar: “Evet, “Hayat Eşittir” diyoruz. Peki bunu nasıl sağlayacağız? Bu alanda sürdürülebilir politikaların üretilmesi, kurumların ve rol modellerinin sorumluluk alması büyük önem taşıyor. Borusan Grubu olarak denklemi sonsuza kadar eşitleme hedefi doğrultusunda kurum içerisinde gerçekten değer yaratan projeler üretiyoruz, üretmeye devam edeceğiz.” dedi.
“Herkes sorumluluk almalı”
Borusan Holding İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Grup Başkanı Nursel Ölmez Ateş ise yaptığı konuşmada güçlü kadınların, modern dünyayla bağdaşmayan kalıpyargıların kaldırılmasında ve toplumların kültürel dönüşümünde en önemli kuvvet olacağından bahsetti. “Büyük resme baktığımızda toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamanın yolu herkesin sorumluluk almasından geçiyor” diyen Ateş, Borusan Grubu olarak, toplumsal cinsiyet eşitliğini destekleyecek çalışmalar yapmayı doğal bir sorumluluk olarak gördüklerini ve 2016 yılından beri Borusan Eşittir Platformu çatısı altında, Sevgi Dilde Başlar, Cinsiyet Gözlüğü programı, Kadına Yönelik Şiddet Politika dokümanı gibi çalışmalarıyla cinsiyetler arası fırsat eşitliğini kurumsal kültürlerinde kökleştirmeyi amaçladıklarını belirtti.