Mercedes-Benz Türk’ün çatı şirketi olan Daimler Truck, Volvo Group ile ağır ticari araç sektöründeki dijital dönüşüme öncülük etmek amacıyla yazılım tanımlı araç platformu geliştirmek üzere ortak girişim anlaşması imzaladı. Bu yeni ortaklık, geleceğin ulaşımını şekillendirecek ve sektör standartlarını belirlemeyi hedefliyor.

İki şirketin ortak hedefi, ticari araç sektöründe kullanılacak kamyon işletim sistemi geliştirmek ve bu platformun ürünlerini diğer Orijinal Ekipman Üreticileri (OEM)’ne sunmak. Bununla birlikte, Daimler Truck ve Volvo Group rekabet etmeye devam edecek ve kendi dijital çözümlerini geliştirmeye yönelik farklılaştırılmış ürün ve hizmet satışı yapacaklar.

Bu yılın mayıs ayında duyurulan bu proje, geleceğin ticari araçlarına temel oluşturacak yazılım tanımlı bir araç platformu ve özel bir kamyon işletim sistemi geliştirilmesini amaçlıyor. Anlaşmanın ardından merkezi İsveç'in Göteborg kentinde olacak yeni bir şirketin kurulması planlanıyor. Bu girişim, Daimler Truck ve Volvo Group’un gelecekteki potansiyel müşterilerine sunacağı ürünlerde bağımsız dijital araç işlevleri sağlamasına olanak tanıyacak.

Daimler Truck Ve Volvo Group Anlaşma Görsel 2

Dijital Dönüşümde Yeni Bir Adım

Mercedes-Benz Türk’te Staj Programı Başlıyor Mercedes-Benz Türk’te Staj Programı Başlıyor

Yeni ortak girişim, ticari araçlar için özel olarak tasarlanmış, büyük verileri işleyebilen merkezileştirilmiş yüksek performanslı kontrol ünitelerinin geliştirilmesi ve tedarik edilmesi gibi faaliyetleri kapsayacak. Araç üreticilerinin kendilerini farklılaştıran dijital araç özelliklerini geliştirmeleri için kullanılacak bir işletim sistemi ve yardımcı programlar geliştirilecek.

Bu girişim, gelecekte yazılım ve donanım geliştirme süreçlerini birbirinden ayırarak müşterilere dijital uygulamaları kablosuz olarak satın alma ve güncelleme imkânı sunacak. Bu sayede müşteri verimliliği ve deneyimi belirgin bir şekilde artacak.

Daimler Truck ve Volvo Group tarafından başlatılan bu büyük ölçekli ortak girişimin, gerekli tüm düzenleyici onayların alınması şartıyla 2025 yılının ilk yarısında tamamlanması bekleniyor.