Opel Astra Elektrik ön siparişe açıldı, teslimatlar Eylül’de Opel Astra Elektrik ön siparişe açıldı, teslimatlar Eylül’de

Lojistik Kulübü tarafından düzenlenen ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen ‘’Dijital Tedarik Zinciri’’ konulu panel dijital lojistik konusu ele alındı.

Tchibo, Ford Otosan, Ekol, Boyner, PepsiCO, Oracle gibi firmalardan üst düzey yöneticilerin katıldığı panel, Ford Otosan Sözleşme Yönetimi ve Araç Lojistiği Ekip Lideri Fatih Kılınç Kılınç’ın sunumuyla başladı. Stok yönetiminde Ford Otosan firmasının başarılarını anlatan Kılınç, yeni nesil test simülatörleri ile paketlenen ara malların sıfır kayıpla son kullanıcıyla ulaştırıldığını söyledi. Dijital lojistik açısından gençleri bilgilendiren Kılınç konuşmasına şunları da ekledi :

‘’Şirket olarak akıllı taşıma sistemleri ve paketleme test simülatörlerine yaptığımız yatırımlarla süreçlerdeki hızımızı arttırmayı ve kaybı minimize etmeyi amaçlıyoruz. Paletlenen ürünlerimizi son teknoloji devrilme ve hasar testlerinden geçirerek müşterilerimize gönderiyoruz. Akıllı taşıma sistemlerimizde ise veri akışını titizlikle takip edip yüklemeleri ve teslimleri büyük bir dikkatle izliyoruz. Dijital lojistik için gündemi ve gelişmeleri takip ediyor, teknolojiyi her alanda Ford Otosan’a katma değer sağlayacak şekilde kullanıyoruz.’’

Ekol Lojistik Genel Müdür’ü Murat Boğ ise Lojistik 4.0 konulu sunumu ile yalın veri akışı konusunu ele aldı. Ekol olarak bir çok farklı lojistiksel hizmeti bir arada vermelerindeki başarı sırrından bahsetti. Boğ, şunları söyledi: "Crone Hareket Optimizasyonu ve Yürüme Yolları Optimizasyonu çalışmalarımızla depolarımızı ve hareket bölgelerimizi dijital hale getirirken, intermodal siparişlerin ön planlanmasından tutun da pozisyon bazlı tren planlamaya kadar kendi yazılımlarımızı sisteme entegre ediyoruz. Kendi IT departmanımızca sürekli geliştirilen veri akış sistemleri işimizi oldukça kolaylaştırıyor. EKOL olarak Lojistik 4.0 diyor ve bu alandaki üstün başarılarımızı sürdürmek adına yatırımlara devam ediyoruz. Dünyada otonom araç kullanımı da gittikçe yaygınlaşıyor. Bu bağlamda da çalışmalar yaparak yenilikçi hizmet anlayışımıza hız kazandırıyoruz.’’

E-ticaret konusunda öğrencileri bilgilendiren isim ise Boyner şirketinden Necmi Kahraman oldu. Kahraman, e-ticaretin ülkemizdeki hacminden ve bu rakamın teknolojik gelişmelere bağlı olarak artacağından bahsetti. Şirket olarak süreçlerdeki inovatif çalışmalarını da etkileyici bir dille anlattı.

’’Hızlı ve doğru teslimat konusunda müşteriler oldukça hassas. Klasik kargo şekillerine alternatif fikirler ve uygulamalar hali hazırda mevcut.Uygun şartların oluştuğunda e-ticarette de bu tip inovasyonlarla kar marjımızı yükseltmeyi hedefliyoruz.

Günün sonunda poster sunumu yapan son sınıf öğrencileri,üzerinde ince eleyip sık dokuyarak çalıştıkları vakaları firma yetkililerine aktardı.

Lojistik Yönetimi Bölüm Başkanı Özgür Özpeynirci, Lojiyol’a etkinliğe dair yaptığı değerlendirmede, ‘’9 yıldır devam ettirdiğimiz bu etkinlikte elliden fazla firmayla yüzün üzerinde proje gerçekleştirdik. Bitirme projelerimiz ve lojistiğe dair panellerimiz, öğrencilerimizi sektöre hazırlamada önemli bir rol oynuyor." dedi.

Özpeynirci,  "Firmaların problemlerini çözerek derinlemesine çalışmalar yapan öğrencilerimiz aynı firmalar tarafından iş daveti aldı. Bugün altı firmanın yetkilisi ile bir araya geldik. Dijitalleşen dünyada lojistiğin gidişatı üzerine konuştuk ve soru cevaplarla da firma yöneticilerinin tecrübelerinden yararlandık. Sunumlarla zenginleşen bu panelin, bütün öğrencilerimizin kariyerine ışık tutacak nitelikte olduğunu düşünüyorum.’’ diye konuştu.

Haber: Çağrı Söyler

Editör: TE Bilisim