Continental ile Alman Federal Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) Endonezya'nın Borneo- Batı Kalimantan bölgesinde sürdürülebilir tarım alanında önemli bir pilot proje hayata geçirdi. Sürdürülebilir tarım yöntemleri ve dijital izleme sistemi ile doğanın yok olmasının durdurulması ve küçük yerel çiftçilerin gelirlerinin iyileştirmesi için 450 çiftçi eğitilecek.  Dijital bir izleme sistemi ile tüm tedarik zinciri başarılı bir şekilde belgelendirilecek.

Dünyanın en büyük uluslararası lastik ve orijinal ekipman tedarikçilerinden Continental ve Alman Federal Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ), kauçuğun Endonezya'da yetiştirilmesinden lastiğin üretimi için işlenmesine kadarki süreci izleyebilmek için bir proje hayata geçirdi. Endonezya'nın Borneo- Batı Kalimantan bölgesinde bir pilot bölge belirleyen iki kurum, küçük çiftçinin eğitilmesine, yüksek kaliteli doğal kauçuk üretimine ve geçim kaynakları ile ormanların korunmasına katkı sağlanacak. İlk kez bir kauçuk tedarik zinciri sorunsuz bir şekilde elektronik olarak izlenebilir hale gelecek.

"İş birliği kapsamında küçük yerel çiftçilerin gelirlerini iyileştirmeye yardımcı oluyoruz"

Konu özelinde açıklamada bulunan Federal Kalkınma Bakanı Gerd Müller, "Küresel ekonomide, insanları ve doğayı daha iyi korumak için yeniden düşünmemiz gerekiyor. Continental gibi öncülerin dijital çağda tedarik zinciri boyunca minimum sosyal ve ekolojik kriterlerin izlenebileceğini göstermesinden çok memnunum. Sürdürülebilir tarım yöntemleri ve dijital izleme sistemi ile doğanın yok olmasını durdurmaya ve küçük yerel çiftçilerin gelirlerini iyileştirmeye yardımcı oluyoruz.” dedi

Kötz: Amacımız, doğal kauçuk tedarik zincirlerimizde elektronik izlenebilirliği kademeli olarak artırmak

Continental AG Yönetim Kurulu üyesi ve Lastik Grubu Başkanı Christian Kötz ise “Sürdürülebilir ve izlenebilir tedarik zincirlerinin oluşturulması, Continental'in kapsamlı sürdürülebilirlik stratejisinin ayrılmaz bir parçasıdır. BMZ ile başarılı bir şekilde hayata geçirilen Endonezya'daki pilot proje kapsamında ilk kez bir kauçuk tedarik zincirini, ekim aşamasından Almanya'daki lastik fabrikamıza gelene kadar sorunsuz bir şekilde izleyebiliyoruz. Daha fazla şeffaflık sağlamak ve projeye dahil olan küçük çiftçilerin geçim kaynaklarının korunmasına önemli bir katkıda bulunmak için de iş birliği yapmaktayız. Amacımız, doğal kauçuk tedarik zincirlerimizde elektronik izlenebilirliği kademeli olarak artırarak doğal kauçuk sektöründe dünya çapında sürdürülebilirliğin gelişimine katkıda bulunmaktır." açıklamasında bulundu.

Çiftçiler sürdürülebilir tarım konusunda eğitildi

Continental, özellikle Endonezya'nın Borneo'daki Batı Kalimantan eyaletinde Alman Kalkınma Ajansı ile iş birliği yapıyor. Kapuas Hulu bölgesinde, UNESCO tarafından biyosfer rezervi olarak belirlenen büyük doğal ormanlara sahip iki adet milli park bulunuyor. Proje ortakları, tedarik zincirindeki tüm adımları dijital bir izlenebilirlik sistemiyle belgeliyor. Şimdiye kadar projeye dahil olan 450 küçük çiftçi, ürettikleri kaliteli doğal kauçuk için normalden çok daha yüksek satış gelirleri elde etti. Çiftçiler, üretimde olabildiğince fazla kauçuk elde etmek için ağaçların nasıl kesilmesi gerektiği gibi sürdürülebilir tarım ve teknolojik imkânlar konusunda eğitimler aldı. Aldıkları bu eğitim sayesinde, küçük çiftçiler topraktan aldıkları verimi önemli ölçüde artırarak ağaçları daha uzun süre kullanabiliyor.

DFDS genç yöneticilerini geleceğe hazırlıyor DFDS genç yöneticilerini geleceğe hazırlıyor

Üretim alanları GPS ile haritalanıyor, ham kauçuk teslimatları ve satış fiyatları depoya giriş anında doğrudan sisteme giriliyor

Sistem, kauçuk üretim ve tedarik zincirinin detaylı bir şekilde değerlendirilmesine olanak sağlıyor. GPS ile haritalanan üretim alanları, ham kauçuk teslimatları ve satış fiyatları depoya giriş anında doğrudan sisteme giriliyor. Ayrıca sistem, teslim edilen ham kauçuk miktarını üretim alanına göre kontrol ediyor. Teslim edilen miktar, beklenen üretim hacmini aştığında kullanıcısına bunu da gösteriyor. Bu şekilde çalışanlar, kauçuğun yasadışı kesilen ormanlar gibi kayıt dışı alanlardan tedarik zincirine girmesini önleyebilir.

BMZ ve Continental, 2019 yılının mart ayında, doğal kauçuk sektöründe faaliyet gösteren ekonomi ve sivil toplumun en önemli oyuncularının bir araya gelmesiyle kurulan Küresel Sürdürülebilir Doğal Kauçuk Platformu'nun (GPSNR) üyeleridir. Diğer üyelerle birlikte, doğal kauçuk sektöründe sürdürülebilirliğin küresel gelişimi için çalışmalarda bulunmaktadırlar.

Editör: TE Bilisim