Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD), Türk lojistik sektörüne katkılarını sürdürüyor. 150 ülkeden yaklaşık 10 milyon kişinin istihdam edildiği, 40 bine yakın taşıma işleri organizatörü ve lojistik firmasını temsil eden Uluslararası Taşıma İşleri Organizatörleri Dernekleri Federasyonu FIATA tarafından dünyanın birçok ülkesinde uygulanan FIATA Diploma Eğitimi Türkiye’de UTİKAD çatısı altında ikinci mezunlarını verdi. UTİKAD tarafından İTÜSEM desteği ile düzenlenen FIATA Diploma Eğitimi’ni tamamlayan 19 katılımcı 11 Temmuz Salı günü RadissonBlu Şişli Otel’de düzenlenen mezuniyet töreninde diplomalarını aldı.
FIATA Diploma Eğitimi'ni başarıyla tamamlayan 19 katılımcının diploma aldığı mezuniyet törenine, UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Eldener, UTİKAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Turgut Erkeskin ve Nil Tunaşar, UTİKAD Yönetim Kurulu Eski Başkanı ve FIATA Onur Üyesi Kosta Sandalcı, UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Denizyolu Çalışma Grubu Başkanı Cihan Yusufi, UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Gümrük ve Antrepo Çalışma Grubu Başkanı Rıdvan Haliloğlu, UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Eren, UTİKAD Yönetim Kurulu Eski Üyesi ve Eski Genel Sekreteri Arif Davran, UTİKAD Genel Müdürü Cavit Uğur, İTÜ İşletme Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve FIATA Diploma Eğitimi Koordinatörü Doç. Dr. Murat Baskak ve FIATA Diploma Eğitimi eğitmenleri katıldı.
[caption id="attachment_10699" align="alignleft" width="400"]
UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Eldener.[/caption]
Mezuniyet töreninin açılış konuşmasını yapan UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Eldener, UTİKAD olarak lojistik sektörünü uluslararası bir eğitimle buluşturmanın verdiği gurur ve mutluluğu yaşadığını dile getirdi. Eğitimin öneminin altını çizen Emre Eldener, “Öncelikle eğitime katılarak büyük emek sarf eden mezunlarımızı tebrik ediyorum. 36 hafta, 296 saat süren bu meşakkatli eğitimi tamamlamak gerçekten büyük bir alkışı hak ediyor. Ancak bu noktada şunu da söylemek gerekiyor ki; dünyanın 150 ülkesinde geçerli bu prestijli eğitim herhalde Türkiye’de paranın alabileceği en iyi lojistik eğitimi. Çünkü FIATA Diploma Eğitimi’ni teorik bilginin yanında sektörümüzün pratiğine yönelik içeriği ile bir yüksek lisans programı gibi değerlendirebiliriz. Kaldı ki katılımcılar da en az iki yıl sektör tecrübesi ile mevcut bilgilerini dünya standartlarına taşımak için bu eğitimde yer almışlardır” diye konuştu.
Programın yapılandırılmasında İstanbul Teknik Üniversitesi gibi köklü bir üniversiteden destek alınmasının da önemine de değinen Eldener, “Tüm taşıma modlarının detayları ile işlendiği eğitim boyunca sınıf içi derslerin yanında düzenlenen saha ziyaretleriyle de katılımcılarımıza pratik uygulamaları yerinde görme imkanı sunuldu. Bu saha ziyaretlerinde bizden desteğini esirgemeyen üyelerimiz MNG Havayolları, UN RO-RO, Marport ve Ekol Lojistik’e de UTİKAD Yönetim Kurulu adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
296 saatlik zorlu eğitim sürecini tamamlayan FIATA Diploma Eğitimi katılımcılarını tebrik eden Eldener, “19 meslektaşımız, hem FIATA tarafından 150 ülkede geçerliliği olan FIATA Diploması ve FIATA Hava Kargo Sertifikası'nı hem de İTÜ tarafından verilen Lojistik Uzmanlık Sertifikası'nı almaya hak kazandı. Başarılarının devamını diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
UTİKAD Başkanı Eldener’in ardından söz alan İTÜ İşletme Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve FIATA Diploma Eğitimi Koordinatörü Doç. Dr. Murat Baskak, bu kapsamlı eğitimi Türkiye’deki lojistik sektörü ile buluşturmayı başaran UTİKAD’a teşekkürlerini sundu. Zorlu ve uzun süreli eğitim programını tamamlayan katılımcıları tebrik eden Doç. Dr. Murat Baskak, “2015-2016 yılında hepimiz için çok önemli ve değerli bir süreç başladı. Geçtiğimiz yıl ilk mezunlarımızı vermenin heyecanını yaşıyorduk. Bu yıl eğitimi daha verimli kılma şansımız oldu. Umuyorum ki önümüzdeki yıl daha da iyi olacak. Katılımcılarımız FIATA Diploması ile birlikte İTÜ Lojistik Uzmanlık Sertifikası almaya hak kazandı” dedi. FIATA Diploma Eğitimi’nin içerik itibariyle diğer lojistik eğitimlerinden ayrıldığını vurgulayan Baskak, sektörün eğitime ilgisinden ve katılımcıların geri dönüşlerden duydukları memnuniyeti de ifade etti.
UTİKAD önceki Başkanlarından ve FIATA Onur Üyesi Kosta Sandalcı da törenin açılışında düşüncelerini katılımcılar ile paylaştı. Uzun yıllardır FIATA’da görev aldığını belirten Sandalcı, “Bu eğitimin Türkiye’de UTİKAD çatısı altında veriliyor olması benim için ayrı bir mutluluk kaynağı. Bu değerli eğitimin tüm katılımcılara büyük fayda sağlayacağına inanıyorum. Özellikle vaka çözümlemeleri, teorik eğitim yanında pratik eğitime de gerekli zamanın ayrılması katılımcılar için tecrübelerin paylaşımı anlamında çok değerli” dedi.
Kosta Sandalcı’dan sonra kürsüye çıkan UTİKAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve FIATA Avrupa Bölge Başkanı Turgut Erkeskin ise FIATA Diploma Eğitimi’nin önemine vurgu yaparak “Profesyonel lojistisyenlerin eğitime verdikleri önem bizleri çok memnun ediyor. Bu kıymetli eğitimin her bir mezunumuzun mesleki hayatına büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Ancak tabii ki mezunlarımızdan önemli bir beklentimiz var. Aldıkları eğitim ve tecrübeleri önümüzdeki yıllarda sektöre yeni değerler katmak için kullanmalarını bekliyoruz. Türkiye’de lojistik kültürün oluşturulması ve geliştirilmesinde katkı sağlamaları en büyük arzumuz” diye konuştu.
Açılış konuşmalarını ardından UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Eldener, törene katılım sağlayan FIATA Diploma Eğitimi eğitmenleri, Maltepe Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi Bölüm Başkanı ve LODER Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş, Yıldız Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Umut Rıfat Tuzkaya, Planet Lojistik Genel Müdürü Dr. Mehmet Ali Emekli, MSC Forwarder İlişkileri Müdürü Ahmet Aytoğan, UTİKAD Yönetim Kurulu Eski Üyesi ve Eski Genel Sekreteri Arif Davran, UTİKAD Risk Yönetimi ve Sigorta Müdürü Pınar Kapkın, UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi ve MUNDOIMEX Genel Müdürü Rıdvan Haliloğlu, UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi ve MNG Havayolları Yer İşletme Başkanı Serkan Eren’e ‘Teşekkür Belgeleri’ni verdi.
FIATA Diploma Eğitimi’ne eğitimci olarak da katkı sağlayan UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Eldener ise ‘Teşekkür Belgesi’ni, Kosta Sandalcı’dan aldı.
Mezunlara ise diplomalarını UTİKAD Yönetim Kurulu Başkan ve üyeleri ile FIATA Onur Üyesi Kosta Sandalcı ve UTİKAD Genel Müdürü Cavit Uğur verdi. Diplomaların sahiplerini bulmasının ardından duygularını dile getiren FIATA Diploma Eğitimi mezunu Mehmet Yavuz Kankavi konuşmasında; uzun yıllardır sektörde olduğunu ve bu eğitimi alabilmek için uzun süre beklediğini söyledi. FIATA Diploma Eğitimi’nin sadece genç meslektaşları için değil sektörde deneyimli elemanlar için de yeni ufuklar açtığını belirten Kankavi, UTİKAD’a eğitimin Türkiye’ye getirilmesinden dolayı teşekkürlerini sundu. Mezuniyet kutlaması, törenin ardından gerçekleşen kokteyl ile son buldu.
Editör: TE Bilisim