Ağır ticari sektöründe gerek mühendislik tecrübesi gerekse de 60 yıllık mirası ile öne çıkan
Ford Otosan’ın ağır ticari araç markası
Ford Trucks, Avrupa’nın kilit pazarlarından Fransa’ya adım atarak büyümesini sürdürüyor.
Fransa’da Solutrans 2021’de gerçekleştirilen lansman töreninde konuşan
Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, “Ford Trucks markamızla, Avrupa’daki güçlü büyüme planlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Geçtiğimiz ay girdiğimiz Avrupa’nın en büyük ağır ticari araç pazarı Almanya’nın ardından şimdi de ikinci büyük pazar olan Fransa’ya adım atmanın heyecanını yaşıyoruz. Fransa’da otomotiv sektöründe ve ticari araç segmentinde köklü bir geçmişe sahip F-Trucks France ile 2022 yılı itibariyle 25 lokasyonda müşterilerimize hizmet vermeyi planlıyoruz.” dedi.
Türk otomotiv sanayinin öncü şirketi Ford Otosan’ın ağır ticari markası
Ford Trucks, büyümesine Portekiz, İspanya, İtalya, Belçika, Lüksemburg ve Almanya’daki distribütör atamalarının ardından stratejik öneme sahip Fransa ile devam ediyor.
Stratejik bir pazar olarak, Avrupa içinde kilit konuma sahip olan Fransa'da 2022'ye kadar 25 noktada var olmayı planlayan Ford Trucks, lansman sırasında ülkenin en önemli lojistik filolarından biri olan Combronde Groupe şirketine 60 adet ‘ITOY - Uluslararası Yılın Kamyonu’ ödüllü Ford Trucks F-MAX teslimatı da gerçekleştirdi.
Ford Trucks’ın Fransa’daki yapılanması için eşit paylara sahip 3 şirketin bir araya gelmesiyle kurulan F-Trucks France, Groupe Maurin, Groupe DMD ve Groupe Amplitude olmak üzere otomotiv sektöründe köklü bir geçmiş ve tecrübeye sahip şirketlerden oluşuyor.
Yenigün: “Fransa, Avrupa’daki büyüme planlarımızda kilit role sahip”
Almanya’nın ardından Avrupa’nın en büyük ikinci ağır ticari pazarı olan Fransa’ya Solutrans 2021 gibi önemli bir organizasyonda adım atmanın gururunu yaşadıklarını aktaran
Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, şunları söyledi:
“Ford Otosan olarak, ağır ticari araç markamız Ford Trucks ile yarım asrı aşkın süredir otomotiv sektöründe ‘ilk'leri başarmaya ve dünya çapında bir başarı hikayesi yazmaya devam ediyoruz. Kamyon üretim yolculuğumuzun bugün ulaştığı noktada mühendislik yetkinliklerimiz ve Ar-Ge gücümüz sayesinde 40’ı aşkın ülkede faaliyet gösteriyoruz. 2019 Uluslararası Yılın Kamyonu (ITOY) ödülünü kazanan F-MAX, üretim gücümüzün, mühendislik kabiliyetlerimizin, tasarım, teknoloji ve araç geliştirme becerilerimizin ulaştığı noktanın en önemli göstergelerinden biri olmaya devam ediyor. Ford’un kamyon işini küresel çapta temsil ederken, Avrupa’daki stratejik büyüme planlarımıza pandeminin olumsuz etkilerine rağmen hız kesmeden devam ediyoruz. ITOY ödülünün ardından F-MAX’e Avrupa’dan gelen yoğun taleple birlikte büyüme planlarımızı erkene çekmiştik. Bu doğrultuda Polonya, Litvanya, Portekiz ve İspanya pazarlarının ardından yoğun talep gördüğümüz pazarlardan İtalya, Belçika ve Lüksemburg yapılanmamızı tamamladık. Geçtiğimiz haftalarda da Avrupa’nın en büyük ağır ticari araç pazarı Almanya’ya adım attık. Şimdi de Ford Trucks’ın büyüme planlarında kilit role sahip, Avrupa’nın 2. en büyük ağır ticari pazarı olan Fransa’ya distribütörümüz F-Trucks France ile adım atmanın gururunu yaşıyoruz.”
Ford Trucks’ın hedefi 2024 sonuna kadar 55 ülkeye yayılmak
Sadece Türkiye içinde değil, 40’ı aşkın ülkede global pazarlar için de araç üreten ve geliştiren Ford Otosan’ın ağır ticari araç markası Ford Trucks, pandemiye rağmen global çapta büyümesini hız kesmeden sürdürüyor. Avrupa’nın tamamında kalıcı bir büyüme gerçekleştirmek için çalışmalarına hızla devam eden Ford Trucks, Fransa’nın ardından önümüzdeki 3 yıl içerisinde Avrupa’nın tamamını kapsayacak şekilde global operasyonlarını 55 ülkeye yaymayı planlıyor. 2019 Uluslararası Yılın Kamyonu (ITOY) ödülünün ardından F-MAX’e Avrupa’dan gelen yoğun taleple birlikte büyüme planlarını erkene çeken Ford Trucks, 2019’da Polonya, Litvanya, Portekiz ve İspanya pazarlarının ardından yoğun talep gördüğü pazarlardan İtalya, Belçika, Lüksemburg ve Almanya’daki yapılanmasını tamamladı. Şirket, global büyümesini 2021 yılı sonunda 45 ülkeye, 2024 yıl sonuna kadar da 55 ülkeye genişletmeyi hedefliyor.
Editör: TE Bilisim