Scania, Türkiye'ye bir üst düzey ziyaret daha gerçekleştirdi Scania, Türkiye'ye bir üst düzey ziyaret daha gerçekleştirdi
Lojistik çalıştaylar dizisinin 3'üncüsü 7-8 Nisan 2018 tarihlerinde Mersin’de gerçekleştirildi. İlk gün öğleden önce Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde Sosyal Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. Cemal Altan’ın konuşması ile başlayan Çalıştay’da LODER Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş’ın “Lojistik Mesleği ve Eğitimi” konulu brifinginin ardından Pîrî Reis Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Barbaros Büyüksağnak “Lojistik Eğitim Standartları” başlıklı sunumunda katılımcılara çalışmaların güncel durumuna ilişkin bilgi verdi. Ardından düzenlenen “Mersin Lojistik ve Eğitim Paneli” nde Mersin’deki sektör temsilcileri ile eğitim dünyası bir araya gelmiş oldu. Panelde sırasıyla LODER Başkanı Prof. Mehmet Tanyaş,  Mersin DTO Genel Sekreter Yrd. Halil Delibaş, UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi Koral Karşılıklı, MIP Operasyon Müdürü Burçin Erkut ve UND Yönetim Kurulu Üyesi Rıdvan Arıç konuşmacı olarak görüşlerini sundu ve sorulan sorulara cevaplar verildi. Sektör paydaşları oturumumda; Öğrenci Temsilcisi Tolgay Özdemir, Türkiye çapında lojistik kulüpleri ile beraber gerçekleştirdiği Fakülte ve Meslek Yüksekokulu Lojistik öğrencilerini kapsayan bir anket araştırmasının sonuçlarını sundu. Daha sonra Atako Lojistik Genel Müdürü Selma Çağlar,  Nokta Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serkan Gökten, MSC Gemi Acentalığı İnsan Kaynakları İşe Alım Yöneticisi Ferit Avcı, GAP Pazarlama Dış Ticaret ve Lojistik Müdürü Fatih Kemal Barış, Yönetim Danışmanı Engin Koban, Today &Tomorrow Şirket Yöneticisi Emel Gelincik ve Tatlog Operasyon Müdürü Bora Güner lojistik mezunlardan bekledikleri bilgi, beceri ve yetkinlikleri belirttiler. Öğleden sonra ve pazar günü Suphi Öner Öğretmenevi Mut, Aydıncık ve Tarsus salonlarında yapılan çalışmalarda ise akademisyen ve paydaşlar önce sektör beklentilerinin lojistik program çıktılarına ve ders planlarına etkileri ve sonra ders izlekleri üzerinde çalışmalarını sürdürdüler. LES-IV Çalıştayı’nın Eylül ayı içinde Kayseri’de Erciyes Üniversitesi ev sahipliğinde yapılması kararlaştırıldı. Yine belirlenecek bir tarihte Mersin’de “Eğitimcilerin Eğitimi” çalışmaları yapılması planlanmakta. Ayrıca eksik kalan ders izleklerinin tamamlanmasının ardından planlı faaliyetler şu şekilde belirlendi:
  1. Eğitimci Niteliklerinin Belirlenmesi ve Eğitimci Eğitimi
  2. Eğitim Ortamının Belirlenmesi (Laboratuvar, vd.)
  3. Referans Ders Kitaplarının Ortaklaşa Yazılması
  4. Kritik Başarı Etmenlerinin Belirlenmesi
  5. Program Performans Ölçüm Sisteminin Oluşturulması
  6. Denetim ve Raporlama Sisteminin Oluşturulması
3-5 Mayıs 2018 tarihleri arasında LODER ve Uludağ Üniversitesi ortaklığı ile Merinos AKKM-Bursa’da düzenlenecek olan 7’nci Ulusal Lojistik ve Tedarik Zinciri Kongresi (ULTZK 2018) kapsamında ilk gün “Lojistik Eğitimi Standartları” konulu panelde projenin iki yıl içinde geçirdiği evreler ve geldiği nokta tüm boyutlarıyla masaya yatırılacak. 
     

Editör: TE Bilisim