DİJİTALLEŞMENİN SEKTÖRE ETKİLERİ MASAYA YATIRILDI Katılımcı ve ziyaretçilerine üç gün boyunca mevcut müşterilerle buluşma imkanı sunarkenyeni iş anlaşmaları için zemin de hazırlayan logitrans’ta Türkiye'nin yanı sıra Çin, Almanya, Fransa, İtalya, İngiltere, Avusturya, Rusya, Finlandiya, Mısır, Azerbaycan, Yunanistan, Finlandiya, İsveç, Norveç gibi ülkelerden taşımacılık ve lojistik sektörünün dünyaca tanınmış markaları ürün ve hizmetleriyle yer alıyor. logitrans’ta ayrıca üç gün boyunca sürecek oturumlarda Türkiye’nin intermodal taşımacılıktaki yeri, sektörün belirlemesi gereken öncelikler, dijitalleşmenin sektöre getirdikleri, bölgedeki fırsatlar ve eğitimler ile sektördeki en önemli trendler uzmanlar tarafından ele alınıyor.Bu yıl ilk kez başlatılan “truck&trailer Turkey” pavilyonu, logitrans’ın özel bir bölümü olarak hayata geçirildi. Demiryolu ile yük taşımacılığına özel “railcargo Turkey” başlığı altında ise yeni İpek Yolu hattının önemli oyuncuları kendilerine özel olarak ayrılan bölümde ziyaretçileri karşılıyor.
Lojistik sektörü 12'nci kez logitrans’ta buluştu
‘logitrans Transport Lojistik Fuarı’ dünyanın önde gelen lojistik firmalarını 12'nci kez İstanbul’da buluşturdu.
logitrans Transport Lojistik Fuarı’ dünyanın önde gelen lojistik firmalarını 12'nci kez İstanbul’da buluşturdu. 20 ülkeden 136 firmanın katılımıyla 14-16 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen fuarda firmalara network imkanı sunulurken; üç gün boyunca düzenlenecek oturumlarda Türkiye’nin intermodal taşımacılıktaki yeri ve dijitalleşmenin sektöre getirdikleri gibi konular ele alınıyor.
EKO Fuarcılık ve Messe München ortaklığı EKOMMI Fuarcılık tarafından bu yıl 12'ncisi düzenlenen ‘logitrans Transport Lojistik Fuarı’ Avrupa, Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Orta Asya ülkelerinin lojistik ve tedarik zinciri sektörlerinin karar vericilerini 14-16 Kasım tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde bir araya getirdi. Açılışını EKO MMI Fuarcılık İdari Direktörü İlker Altun, Messe München Yönetim Kurulu Üyesi Gerhard Gerritzen ile Almanya Federal Ulaştırma ve Dijital Altyapı Bakanlığı Müsteşarı SteffenBilger ve Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) Başkanı Emre Eldener’in yaptığı fuar, bu yıl 20 ülkeden 136 katılımcı ile 13 binin üzerinde ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor.
‘logitrans’ın, Avrasya bölgesini lojistik çözümler ile bağlayan bir köprü görevi gördüğünü belirten EKO MMI Fuarcılık İdari Direktörü İlker Altun, “Fuarımız her yıl artan bir ilgiyle kapılarını açıyor. Lojistik, telematik ve taşımacılığın tüm değer zincirindeki geniş ürün ve hizmet yelpazesini içeren logitrans’ta yer almak, lojistik sektöründeki firmalar için olmazsa olmaz haline geldi” dedi.Lojistik sektörünün, bir ülkenin ekonomik gelişimi açısından son derece önemli olduğunu vurgulayan İlker Altun, “Türk lojistik sektörü 2017 yılında 65 milyar avro ciro gerçekleştirdi.Türkiye uluslararası tedarik zincirinde önemli bir üs ve Asya, Avrupa ile Kuzey Afrika için merkezi bir pazar yeri.Türkiye’nin en büyük, dünyanın ise üçüncü büyük lojistik fuarı olan logitrans gelişimini sürdürüyor. Türk ve uluslararası pazar liderleri her yıl logitrans’ta yenilikçi lojistik çözümlerini sunuyor. Fuarımız, bu dinamik bölgenin en son pazar gelişimleri ile yeni iş fırsatlarını değerlendirme imkanı sunarken uluslararası işbirlikleri ve projeler oluşturmak için de bir platform görevi görüyor.” diye konuştu.
BÖLGENİN LOJİSTİK POLİTİKALARINA KATKIDA BULUNUYOR
Açılışta konuşan Messe München Yönetim Kurulu Üyesi Gerhard Gerritzen, lojistik sektörünün güvenilir ilişkilerin önem kazandığı ve insanların birbirleri ile kişisel düzeyde iş yaptığı bir endüstri olduğunu vurguladı. Bu nedenle pazarın paydaşlarını tanımayı sağlayacak platformlar olan ihtisas fuarlarının önemli olduğunu belirten Gerritzen, “Çok yakın zamanlarda, tedarik zincirlerinde dünya çapında kırılmalara tanık olduk.Araştırmalar, dünyanın sıkıntılı zamanlarında güvenilirliği sağlayan ve uluslararası network’lerin işleyişini devam ettirme sanatını yönetenlerin lojistik hizmet sağlayıcıları olduğunu, açık bir şekilde göstermiştir.Lojistiğin görevi; kişilerin ve şirketlerin ihtiyaçlarının tedarik edilmesini sağlamaktır. Özellikle İstanbul gibi metropollerde lojistik çok boyutlu bir rol oynar. Bu rol; dünyanın coğrafi açıdan en ilgi çekici yerlerinden birinde üretme, elleçleme ve depolama demektir” dedi.Açılışı geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen İstanbul Havalimanı, yeni köprüler ile su altı tünellerinin; günlük 1,5 milyar dolarlık Çin-Avrupa ticaretinin geçiş yolu üzerinde, kıtalararası buluşma noktası olan İstanbul’u daha da ön plana çıkardığını dile getiren Gerritzen “Türkiye, Kuşak ve Yol girişiminde payına düşeni yapıyor, çok önemli yatırımlara imza atıyor. Bakü-Tiflis-Kars demiryolu buna bir örnek. Dünyanın en büyük 4. ekonomisi olan Almanya’nın lojistik birikiminin de yansımasıyla logitrans, sadece İstanbul ve Türkiye’nin değil, bölgenin geleceğe yönelik lojistik politikalarına katkı sunuyor. Bu fuar, uluslararası ortakların birlikte yaratmak, tartışmak ve fikirleri gerçeğe dönüştürmek için nasıl beraber çalışabildiklerini göstermek adına iyi bir örnek” ifadelerini kullandı.
Bunlar da ilginizi çekebilir