Opel Astra Elektrik ön siparişe açıldı, teslimatlar Eylül’de Opel Astra Elektrik ön siparişe açıldı, teslimatlar Eylül’de
Bahçeşehir Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi öğrencileriyle bir araya gelen Sertrans Logistics CEO’su Nilgün Keleş, çalışma hayatında kadın olmanın ayrıcalıklarını ve zorluklarını öğrencilerle paylaştı Bahçeşehir Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi öğrenci kulüplerinin düzenlediği iki farklı kariyer etkinliğine katılan Sertrans Logistics CEO’su Nilgün Keleş iş yaşamında kadın olmanın avantaj ve dezavantajlarını anlattığı sunumunda kariyerlerinin ilk basamağında olan gençlere tavsiyelerde bulundu. Türkiye lojistik sektörünün lider markalarından Sertrans Logistics’in kuruluş aşamasında yaşadığı zorlukları ve bunlarla nasıl baş ettiğini öğrencilerle paylaştı. Konuşmasıyla öğrencileri tarihte bugünkü anlamıyla iş hayatının ilk örneklerinin görüldüğü sanayi devrimine kadar uzanan bir yolculuğa çıkartan Keleş, “20’inci yüzyılın başından itibaren kadınların istihdam ve iş gücü piyasasında daha önce olmadıkları kadar yer almaya başladığını görüyoruz. Özellikle son 30 yılda yaşanan küresel dönüşümler kadınların emek kullanım biçimlerinde, çalıştıkları işler, meslek ve iş kollarında çeşitlenmeleri de beraberinde getirdi. Ancak bu değişimden en az pay alan sektör lojistiktir diyebilirim. Türkiye’de lojistik sektöründe toplumsal cinsiyet merkezli çalışmalara bakıldığında ise bu konudaki tartışmaların yeni başladığını görüyoruz. Bu tartışmaları başlatan kişilerden olmak hem beni mutlu ediyor hem de sektöre giren kadın sayısındaki artışı görmek gelecek adına umutlandırıyor” dedi.
 Dünyayı yöneten kadın oranı sadece yüzde 16  Nilgün Keleş durumun Türkiye’ye özgü olmadığını kadınların dünya genelinde hak ettikleri pozisyona yükselemediklerini vurguladığı konuşmasında global ölçekte gerçekleştirilen ve ABD’de yapılan bir çalışmayı öğrencilerle paylaştı. Araştırmaya göre ülkenin en büyük 1000 şirketinde çalışan yöneticilerin sadece yüzde 16,9’unun kadın olduğunu, yönetim kurulunda yer alan kadın oranının ise sadece yüzde 6,2 seviyesinde kaldığını belirtti. Konuşmasına Sertrans Logistics’te yaşadığı tecrübelerle devam eden Nilgün Keleş, “Sektördeki kadın yönetici olarak kendi şirketimde kadın çalışanlara rol model olma sorumluluğu da taşıyorum. Şirketimde kadınlardan yana pozitif ayrımcılık gözetiyorum. Sertrans Logistics olarak kadının ekonomik hayata katılımını ve iş yaşamına katkısını destekleyen, iş yaşamında cinsiyet ayrımcılığını ortadan kaldıran, işte eşitlik ilkesiyle kadınlara da kariyer fırsatı tanıyan bir şirketiz. Kadın çalışanlarımıza özel hayatlarındaki rol ve sorumlulukları göz önünde tutularak bazı kolaylıklar sağlanıyor. Kadın-erkek çalışan oranında %50 – %50 eşitliği sağlayarak  ‘Kadın Dostu’ bir şirket olmayı hedeflediğimizi de ayrıca belirtmek isterim. Bunu da yalnızca şirketimizin başarısı için değil; ülkemizin kalkınmasının, refahının artmasının da bir yolu olarak gördüğümüz için yapıyoruz” diyerek tecrübelerini aktardı. Etkinlikler sonrası kısa bir açıklama yapan Nilgün Keleş, “Türkiye’nin iki saygın üniversitesinin seçkin öğrencileriyle bir araya gelmekten son derece mutluyum. Öğrencilerle bir araya geldiğim böyle önemli etkinlikler geleceğe olan inancımı bir kat daha artırıyor. Üniversitelerden gelen böyle etkinliklere elimden geldiğince katılmaya ve tecrübelerimi gelecek nesillere aktarmaya büyük önem veriyorum. Dilerim böyle etkinliklerin sayısı her geçen gün artar.” dedi.

Editör: TE Bilisim