KARL LAGERFELD’in 45 ülkedeki lojistiği Netlog’un iştiraki Bleckmann’e emanet KARL LAGERFELD’in 45 ülkedeki lojistiği Netlog’un iştiraki Bleckmann’e emanet
Oregon Teknoloji Hizmetleri A.Ş., 2023 Yılı Vizyon Toplantısı’nı 14-15 Mayıs 2012 tarihlerinde Granada Luxury-Antalya Belek Otel’de gerçekleştirdi. Oregon'un düzenlediği etkinliğe 200’e yakın nakliyecinin katıldı. Toplantıda Oregon'un amaçları, büyüme stratejisi ve gelecek hedefleri ortaya konuldu.
Toplantıda konuşan Oregon Teknoloji Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık şunları söyledi:  “Oregon olarak büyüyoruz. Temel hedeflerimizden biri ortaklarımızı bir araya getirmek. Aynı zamanda bu vesile ile sektörün gerçek sahipleri olduğumuzu göstermek istiyoruz. Biz lojistiğin ne kadar önemli olduğunu çeyrek asırdır vurguluyorduk. İçinden geçtiğimiz pandemi sürecinde lojistiğin ne kadar önemli olduğu herkes tarafından görüldü." dedi.
Söz konusu süreçte e-ticaretin hacminde önemli oranda artış olduğunu ifade eden Bartık, "Biz dört kuşaktır lojistikten ekmek yiyen bir firmayız. 2012 yılında Oregon’u kurduk ve daha sonra 2017 yılında tamamını satın alarak yola çıktık. İlk başta Gaziantep, Hatay, Kayseri, Mersin, Konya Oregon şirketlerini kurduk. Bu yıl sonunu kadar da üç şehirde daha Oregon şirketi kuracağız." diye konuştu.
"Lojistik sektöründe isek yatırım yapmak zorundayız" "Lojistik sektöründe isek yatırım yapmak zorundayız." diyen Eyüp Bartık, şunları söyledi: "Yatırım deyince bizim sektörde çekici ve treyler yatırımı anlaşılıyor ama çok önemli yatırımları kaçırıyoruz. Örneğin e-ticaret siteleri çok önemli depo yatırımları yaptılar. E-ticaret sitelerinin çok büyük depoları var. O depo yatırımını kimler yapıyor? Gayrimenenkulcüler bu yatırımı yapıyor. Lojistik sektöründe birçok önemli yatırım fırsatları var. Biz Oregon olarak bu fırsatlar nedeniyle de bir araya geliyoruz. Teminatları artırmamız gerekiyordu onları artırdık. Arka planda inanılmaz çalışıyoruz. Oregon ortakları olarak yani sizlerle olarak lojistik merkezler yapacağız. Depolar yapacağız, kiraya vereceğiz. Biz kamyoncu olarak değil en iyi lojistikçiler olacağız."
Oregon Teknoloji Hizmetleri Genel Müdür Selçuk Yılmaz ise Oregon bünyesinde kurulan şirketlerinin kurulma gerekçesini, şirketlerin amaçlarını ve vizyonunu paylaştı. Yılmaz, Oregon'un kuruluş sürecinden bu yana geçen zaman diliminde şirketin hızla ivme kaydettiğini belirti. Selçuk Yılmaz, “40 milyon TL teminat miktarından 4 milyar TL’ye çıktık. Teminat miktarını 100 kat artırdık." dedi. Oregon'un sunduğu hizmetleri anlatan Selçuk Yılmaz, "Günde ortalama bin transit beyannamesi üretiyoruz. Araç takip sistemlerimizde de çok ciddi bir noktaya geldik. 3 bine yakın aracı takip eder noktadayız. Araç takip sistemimiz en yenilikçi, en inovatif özelliklere sahip. Sınır kapılarındaki gümrüksüz akaryakıt satışlarımız devam ediyor. Assistans hizmetimiz ise tüm Avrupa'yı kapsamış durumda." diyerek, verdikleri diğer hizmetler hakkında da toplantıya katılan nakliyecileri bilgilendirdi. Oregon Finans olarak 2023 yılında ortak satın almalar yapacaklarını da belirten Yılmaz, Önümüzdeki yıl 400-500 ortakla devam etmeyi hedeflediklerini söyledi. Sadece ortakların kendi aralarında kullanabilecekleri 'araç paylaşım sistemini de kuracaklarını söyleyen Selçuk Yılmaz, "Bu sistemi önümüzdeki bir kaç ay içinde ortaklarımızın hizmetine sunmuş olacağız. Bu sistemimiz, diğer yük platformlarından farklı bir işleyişe sahip olacak. Sadece C2 Yetki Belgesi sahibi ortağımız konumundaki nakliyeciler sisteme girerek, kendi aralarında sistemi kullanacaklar." diye konuştu.
Arama konferansı toplantısı yapıldı Oregon Teknoloji Hizmetleri A.Ş.'nin Gaziantep, Mersin, Hatay, Kayseri ve Konya’da toplam 200 lojistik işletmecisinin ortaklığı ile kurduğu şirketlerin 2023 vizyonunu belirlemek için yapılan etkinlikler kapsamında bir de arama konferansı toplantısı yapıldı. Toplantıya katılan ortaklar fikir ve önerilerini sundu, yapılacak işler listelendi.          

Editör: TE Bilisim