Shell Türkiye, Yol Güvenliğinde Yenilikçi Teknolojileri Tanıttı Shell Türkiye, Yol Güvenliğinde Yenilikçi Teknolojileri Tanıttı
SAF HOLLAND, IAA 2018'de ticari araçların geleneksel ve yeni dünyasına odaklandı. Özellikle aks, süspansiyon ve bağlantı sistemlerindeki ağırlık optimizasyonu üzerinde duruldu. İlk kez sunulan elektrikli tahrik aksı ve yeni tam otomatik bağlantı sistemleri, akıllı treylerin yeni dünyasını IAA ziyaretçilerine tanıttı. Gelecekte dijitalleşme SAF-HOLLAND için bir diğer odak noktasıydı: arttırılmış gerçeklik uygulamaları, yeni bir sesli asistan ve lojistik firmalarının araç filolarında aks dahil her türlü durumu dijital ortamda izleyebildikleri Filo Servis Platformu Trailer Master, günlük nakliye operasyonlarında daha fazla verimlilik sağlamak için gelecekteki tüm uygulamaları birleştirecek. Özellikle ağırlık optimizasyonu yapılan ürünler, hidrolik amortisör içermeyen havalı süspansiyon, otomatik kilitleme ve ayırma, dijital yardım sistemleri ile SAF-HOLLAND, IAA Ticari Araçlar Fuarı 2018'de, sektörün geleceğe nasıl hazırladığını gösterdi. SAF-HOLLAND CEO'su Detlef Borghardt açıklamasında; “2018'de, IAA'da hali hazırda yaptıklarımızı ve yapabileceklerimizi bir kez daha gösterdik: SAF-HOLLAND, ağırlık bakımından optimize edilmiş ürünler ve ticari araçların dijitalleşme süreci başta olmak üzere her yönden yenilikler sunuyor" diyerek belirtti. SAF-HOLLAND standında sunulan ticari araçların geleneksel ve yeni dünyasının son ürünleri ile canlı ürün tanıtımları, birçok ulusal ve uluslararası ziyaretçinin ilgisini çekti. SAF-HOLLAND’ın 2018'de satın aldığı İtalyan kaplin uzmanı V.ORLANDI'nin standına olan yakınlığı, gelecekte markalarının sinerjisini arttırmak isteyen SAF-HOLLAND Grubu'nun genişlemesine de dikkat çekti.   VERİMLİ VE GÜVENLİ: OTOMATİK BAĞLAMA SİSTEMİ SAF-HOLLAND, standında gerçekleştirdiği canlı sunum ile gelecekte çekici ve treyler bağlantılarının nasıl yapılacağını gösterdi: Tam otomatik bağlama ve kavrama sistemi; işlem başına beş dakikaya kadar tasarruf sağlıyor ve manuel bağlamanın neden olduğu hataları önlüyor. SAF TRAKe ve SAF TRAKr ile ELEKTİRİFİKASYONA HAZIR SAF TRAKr ve SAF TRAKe e-akslarının iki prototipi ilk kez tanıtıldı. Geri kazanım teknolojisinin kullanılması, gece saatlerinde şehir içinde gerçekleştirilen frigorifik nakliyeler gibi operasyonlarda, genel olarak aracın emisyonlarını ve yakıt tüketimini azaltmalarını sağlıyor. SAF TRAKe ayrıca, eğimli ve yokuşlu yerlerde, çekici tahrik sistemini desteklemek için depolanmış enerjiyi kullanıyor. Ağırlık optimizasyonlu aks ve süspansiyon sistemlerinin; daha fazla yük taşıma kapasitesi sağlayarak nasıl verimliliği attırıp, maliyeti düşürdüğü ürün tanıtımlarının önemli konuları arasındaydı. Stantta hidrolik amortisör gerektirmeyen ve 2019 yılında satışa sunulacak hava süspansiyonu olan SAF Adaptif Hava Sönümleme hakkında bilgi verildi. Sadece bir düğmeye basarak zorlu arazilerde çekiciyi destekleyen hidrolik tahrikli SAF TRAK aksı, yakın zamanda üretime başlamıştı. Bu özel aksın yanı sıra SAF-HOLLAND, SAF MODUL ve SAF INTRA serilerinden diğer ürünlerini de fuarda tanıttı.
SAF-HOLLAND DİJİTAL DÜNYASI SAF-HOLLAND'ın dijital uygulamaları, filolarının kendi treylerini yönetmek için nelere ihtiyaç duyduğunu gösterdi. Yeni sesli asistan, servis teknisyenleri araç üzerinde çalışırken akslar, onarım kılavuzları veya sipariş numaraları ile ilgili soruları anında cevaplandırıyor. Yeni artırılmış gerçeklik uygulaması, karmaşık durumları daha anlaşılabilir kılarak, özel onarım adımları ile yol gösteriyor ve bakım-onarım işlemlerini daha da verimli hale getiriyor. Filo yöneticileri, Filo Servis Platformu Trailer Master ile artık her zaman treylerini takip edebiliyor. Monte edilen ürünler sensörlerle donatılmış olup, GPS konumu, lastik basıncı veya tekerlek yatak sıcaklığı gibi ilgili verileri iletiyor. Bu sistem, sürücüler ve filo yöneticilerinin sıra dışı durumlara çözüm bulabilmelerini, maliyetlerden tasarruf etmelerini ve riskleri en aza indirmelerini mümkün hale getiriyor. Mekanik parçaların ve sensör sisteminin doğru kombinasyonu, geleceğin akıllı treylerini ortaya çıkarıyor. İstenildiği takdirde körük hava basıncı ve diğer fonksiyonlar üzerinde sensörler vasıtasıyla denetlenmekte, filo yöneticisinin cep telefonuna veya tabletine tüm veriler anlık yansıyor.
   
Editör: TE Bilisim