TREDER Başkanı Yalçın Şentürk, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın, muntasar ve KDV beyannamelerine ilişkin karar ile treyler sektörünü de ‘mücbir sebep’ kapsamına almasını memnuniyetle karşıladıklarını ifade ederek, sektör olarak özellikle ihracat siparişlerini tamamlamak için insan sağlığını en ön planda tutarak üretime devam ettiklerini söyledi.

Treyler sektörünün tek temsilcisi Treyler Sanayicileri Derneği (TREDER) tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (COVID-19) salgının önüne geçmek amacıyla, kamunun aldığı kararlara ilave olarak önerilen tedbirlerin de hayata geçmesi için çaba gösteriyor.

Koronavirüs (COVID-19) tehlikesi nedeniyle fabrika ve servislerde bir dizi önlem hayata geçiriliyor. TREDER üyeleri aldıkları önlemleri kamuoyuyla paylaşarak, tedbirlerin yaygınlaşmasını salgının da önüne geçilmesine katkı sağlıyor. TREDER Başkanı Yalçın Şentürk, bu zor dönemi hep birlikte atlatacaklarını ifade ederek, “İnsan sağlığını korumak için, her türlü tedbiri alarak, bütün zor şartlara rağmen devletimiz dur diyene kadar, ülkemiz için üretmeye devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Yapılan çalışmalardan bahseden Şentürk, “Bakanlığın yönlendirmesiyle öncelikli olarak riskli grupta yer alan çalışanlarımızı evde çalışmaya yönlendirdik. Özellikle idari ofislerimizde çalışan pazarlama, satın alma gibi birimlerin evde çalışmasına olanak sağlıyoruz. İstihdamı azaltmadan, fabrikaları ayakta tutmaya çalışıyoruz. Sağlık ekiplerimizle üretimde ve serviste sosyal mesafeyi koruyarak iş hayatına devam ediyoruz. Üretim tesislerimizi, servislerimizi, araçlarımızı belirli periyodlarla dezenfekte ediyoruz.” dedi.

İşte Treyler üreticilerinin Koronavirüs (COVID-19) için aldığı önlemler

Firma doktorları ile hareket eylem planı oluşturuldu.

Tesislerideki tüm noktalara uyarı ve bilgilendirme panoları asıldı.

Teknik ve idari ofis personeli evde çalışmaya yönlendiriliyor.

Ulaşım-servis araç sayıları arttırıldı ve günlük olarak araçlar dezenfekte ediliyor.

Çalışanlar fabrikaya girmeden önce ateşleri ölçülüyor ve dezenfekte ürünleri kullanımları zorunlu hale getiriliyor.

Fabrikada sosyal mesafe kuralının uygulanması için vardiya sayısı arttırılıyor.

Yemekhane zamanı uzatılıyor ve yemek düzeni 1.5 metre standardına göne düzenleniyor.

Yemekhanede tek kullanımlık araç ve gereçler kullanılması tercih ediliyor.

WC ve soyunma odalarına sıvı dezenfektan bulunduruluyor.

Fabrika giriş çıkışları kısıtlanıyor ve gelen kargolar sadece bir personel tarafından alınıp, dezenfekte edildikten sonra ilgili birime aktarılıyor.

Mobil Oil Türk A.Ş., 23 Şehirde Ustalarla 120. Yılını Kutluyor Mobil Oil Türk A.Ş., 23 Şehirde Ustalarla 120. Yılını Kutluyor

Toplantılar iptal ediliyor, uzaktan iletişim yoluyla yapılıyor.

Yurtdışı seyahatler iptal ediliyor.

Editör: TE Bilisim