“Her Kızımız Bir Yıldız” 20 Yılında, 6 Bin Öğrencinin Geleceğini Aydınlattı “Her Kızımız Bir Yıldız” 20 Yılında, 6 Bin Öğrencinin Geleceğini Aydınlattı
Türkiye Elektro Mobilite Derneği AVERE tarafından gerçekleştirilen “Mobilitenin Yakın Geleceği” panelinde konuşan TEMSA Genel Müdürü Hasan Yıldırım, “TEMSA olarak seri üretime hazır 3 adet elektrikli modelimiz var, yani Türkiye elektrikli otobüste seri üretime hazır. Artık önemli olan bu sanayiyi yerli kılabilmek, pazardaki engelleri kaldırarak elektrikli araçları yaygınlaştırmak. Bunun için bizler, yan sanayi, kamu el ele çalışmamız gerek” dedi. Türkiye Elektro Mobilite Derneği AVERE tarafından organize edilen “Mobilitenin Yakın Geleceği” paneli 12 Mart Salı günü Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Panelde bir konuşma yapan TEMSA Genel Müdürü Hasan Yıldırım, Türkiye otomotiv pazarının büyük fırsatlar ve potansiyel barındırdığını belirterek, hem Türkiye elektrikli araç pazarını değerlendirdi hem de pazarın geleceğine dair önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım konuşmasında, “Bugün, Avrupa için kritik bir metrik olan 1000 kişiye düşen otomobil sayısına baktığımızda; Türkiye'de bu sayı 183, İtalya'da 704, Polonya'da 683, Bulgaristan'da yaklaşık 500. Sadece bu rakamlara baktığımızda dahi Türkiye pazarının büyük fırsatlar barındırdığını çok net görüyoruz. Diğer yandan 2050 yılına geldiğimizde, küresel nüfusun üçte ikisinin kentlerde yaşayacağı öngörülüyor. Gelecekte muhtemelen araçlarda emisyon olmayacak. Araçlar otonom olacak. Evden çağıracaksınız, sizi A noktasından B noktasına götürecek, hatta D noktasına götürecek. Şehirlerdeki yaşamın kalitesini ve konforunu artırmak için otomotiv sektörü ve üreticiler önemli bir rol oynayacak. Bunun en önemli sonuçlarından biri de alternatif yakıtlı araçlara yönelim olacak. Ekolojimizin dayattığı bu gerçekler başta otomotiv olmak üzere tüm taşımacılık sektörünü bu noktaya itiyor.” ifadelerini kullandı.
“Türkiye henüz ilk adaptasyon sürecine geçmeye çalışıyor” Elektrikli araçlar konusunda Türkiye’nin henüz ilk adaptasyon sürecine geçmeye çalıştığını vurgulayan Yıldırım, “Elektrikli araçlar konusunda sancılı bir süreçten geçiyoruz. Ancak eminim, ülkemizde elektrikli araç satışları arttıkça altyapı yatırımları da paralel bir şekilde gerçekleşecektir. Şu an TEMSA olarak seri üretime hazır 3 adet elektrikli modelimiz var, yani Türkiye elektrikli otobüste seri üretime hazır. Artık önemli olan bu sanayiyi yerli kılabilmek, pazardaki engelleri kaldırarak elektrikli araçları yaygınlaştırmak. Bunun için bizler, yan sanayi, kamu el ele çalışmamız gerekiyor.” diye konuştu. TEMSA, birden fazla elektrikli model sunan ender markalardan biri 50 yılı aşkın tecrübesiyle otobüs ve midibüs üretiminde dünyanın lider otomotiv markaları arasında yer alan TEMSA'nın dünyanın 66 ülkesinde 15 bine yakın aracı yollarda. TEMSA halihazırda müşterilerine birden fazla elektrikli model sunan ender markalardan biri konumunda bulunuyor. Adana'daki üretim tesisinde, yurtiçi ve yurtdışı pazarlara yönelik geliştirdiği yolcu ve şoförlerin ihtiyaçlarını karşılayan çevreci modellerle büyümeye devam eden şirketin seri üretime hazır 9 metrelik “MD9” ve 12 metrelik “Avenue Electron” ve “Avenue EV” olmak üzere 3 modeli bulunuyor.

Editör: TE Bilisim