UND, WCTRS ve İTÜ, geleceğin lojistikçiler yetiştirmek için yeni bir sertifika programı başlattı. 14 Eylül’de başlayacak WCTRS- İTÜ Lojistik Yönetimi Uluslararası Sertifika Programı’nın temel hedefi; geleceğin trendlerini belirleyen, öngörü yapabilen, lojistiğe yön verecek lojistikçiler yetiştirmek. UND Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, programı çok önemsediklerini ve 20 katılımcının eğitim masraflarını UND olarak karşılayacaklarını söyledi. Prof. Dr. Yücel Candemir de ilk gelen grubun gelecek için bir görev gücü yapacağını söyledi. Üzerinde 15 yıldır çalışıldığı belirtilen program kapsamında bugüne kadar 30’un üzerinde toplantı gerçekleştirilerek oluşturulduğu belirtilen WCTRS - İTÜ Lojistik Yönetimi Uluslararası Sertifika Programı 14 Eyül’de başlıyor. Uluslararası Nakliyeciler Derneği(UND), İTÜ (İstanbul Teknik Üniversitesi) ve WCTRS (World Conference on Transport Research Society) işbirliğinde hayata geçen sertifika programı için Türkiye’den 4 dünyadan ise 5 öğretim görevlisi belirlendi. Program; UND Başkanı Çetin Nuhoğlu ve İTÜ İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emre Çevikcan'nın ev sahipliğinde yapılan ve Prof. Dr. Yücel Candemir ve Prof. Dr. Dilay Çelebi’nin de katıldığı “Yeni Lojistik Ağlar ve Yeni İş Gücü” toplantısında tanıtıldı.
Nuhoğlu: “UND olarak ilk 20 katılımcıyı finanse edeceğiz, programla önemli bir birikim sağlanacağına inanıyorum” UND Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, lojistiğin yeni anlamlar kazandığı bir dönemde olduğumuzu söyleyerek, dünyanın yeni trendlerle, yeni çözümler aradığını söyledi. Bu programı bu anlamda çok önemsediğini aktaran Nuhoğlu, program sayesinde yeni yetişecek katılımcıların dünyanın yeni çalışma biçimine uyum sağlamada önemli katkı sağlayacağını belirterek, “UND’nin bir misyonu var. Bu programı bu dönemin olmazsa olması olarak görüyoruz. Türkiye’nin sahip olduğu çok önemli lojistik avantajına baktığımız zaman ben bu programa çok inanıyorum. Bu arkadaşları yetiştirir sayılarını artırırsak çok yüksek katma değer sağlayacağız. UND olarak 20 katılımcının eğitim masraflarını karşılayacağız.” dedi. AB ve Almanya’nın, Türkiye üzerinden Orta Asya ve Afrika’ya açılmak için yeni alternatif yol arayışlarını örnek göstererek, “Bugünlerde bunu planlayanlar, ön görebilenler geleceğe çok daha hazırlıklı olacak” dedi. Bu noktada yeni programın önemli olduğunu aktaran Nuhoğlu, “Yeni Küresel Tedarik Zincirinden pay alacaksak 3 kuruluşun yan yana gelerek oluşturduğu bu program ülkemize büyük bir katma değer sağlayacaktır. Programa katılanlar sektörde sağlanacak gelişmelere öncülük edecekler.” dedi. UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, nitelikli ve genç çalışanların sektöre sağlayacağı katkının çok yüksek olacağının altını çizerek, UND'nin kuracağı, "GENÇ UND Çalışma Grubu"na ayrı bir parantez açtı. İki günde 100'ün üzerinde başvuru aldıklarını söyleyen Nuhoğlu, buradaki amaçlarının, sektördeki genç enerjiyi çalışma gruplarına katarak sorumluluk almalarını sağlamak ve onları geleceğe hazırlamak olduğunu söyledi. Çetin Nuhoğlu, GENÇ UND Çalışma Grubu'nun UND üyesi firma yetkililerinin çocukları veya birinci derece yakınları olan 20 ila 35 yaş aralığındaki gençlerden oluşturulacağı bilgisini de verdi.
Çevikcan: “İyi karar alanların önemli etkiye sahip olacaklar” İTÜ İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emre Çevikcan da Türkiye’de lojistik sektörünün önemine vurgu yaparak sektörün 500 milyar liralık potansiyeline dikkat çekti. Bugün dünyanın olağan dışı koşullar içinde olduğunu aktaran Çevikcan, dünyanın; küresel ticaretteki ana aktörlerin durumu, ülkelerin stratejik konumlanması ve yeni iş modellerinin oluşması nedeniyle önemli bir karar aşamasında olduğunu anlattı. “İyi karalar alanlar önemli etkiye sahip olacaklar” diyen Çevikcan, ülkemizin konumu ve lojistik potansiyeli deniyle avantajlı oluğunu söyledi ve “Bu yeni program nitelikli insan gücünü artıracak, lojistik sektörüne hedeflediği katkıyı sunacaktır” diye konuştu. Candemir: “Geleceği öngörecek unsurlara ihtiyaç var” Prof. Dr. Yücel Candemir de yaptığı sonumla geriye dönüş olmayacağını ve yeni paradigmalara ihtiyaç olduğunu anlatarak, geleceğe hazır olmak için öncelikle bilime ve bilimin gösterdiği yolda çalışacak birimlere ihtiyaç olduğuna vurgu yapan “Geleceği bilmeden, geleceğin getireceklerini öngörecek unsurlara ihtiyaç var. Dünyayı yönetenler ulaştırmanın sürdürülmesinin yollarını bulmak zorunda.” diyen Candemir sertifika programının bu anlamda çok değerli olduğuna atıfta bulundu. Lojistik ve ulaştırma alanında ilk Uluslararası sertifika programı

Programın hazırlanmasına öncülük eden Prof. Dr. Dilay Çelebi program hakkında bilgiler verdi. Programın 15 yıllık bir çalışmanın sonucunda orta çıktığını, lojistik ve ulaştırma alanında ilk uluslararası sertifika programı olduğunu söyledi. WCTRS’in 80’in üzerinde ülkede, lojistik ve ulaştırma alanında çalışan 1500 üzerinde çalışanı bir araya getirin bir ağ olduğunun bilgisini veren Çelebi, bu ağır desteği ile ülkemizde lojistik eğitimine ve sektöre yöne bir soluk getirecek bir programı başlattıklarını aktardı.

WCTRS- İTÜ Lojistik yönetimi uluslararası sertifika programı neler sağlayacak?

Dilay Çelebi programın sağlayacağı avantajlarla ilgili açıklamalarda bulunarak şu bilgeleri verdi:

“Dünya çapında tanınmış bir topluluğun üyesi olacaklar. Bunun yanı sara bilgi ve yetkinliklerini uluslararası alanda tescilleme imkanı bulacaklar. İTÜ ve WCTRS onaylı çift sertifikayla mezun olacaklar. Çalışanlar aracılığıyla ulaştırma ve lojistik alanında bir ağın parçası olacaklar. Politikalara yön veren uluslararası kuruluşlarla doğrudan iletişim şansı bulacaklar. Aynı zamanda taşımacılık politikalarında örnek olaylar gibi topluluğun dijital yayınlarına doğrudan üyelik kazanacaklar. Belli akademik alanlarda öncü gruplara üyelikleri olacak.” Dilay Çelebi burada eğitim alacakların akademisyen olarak görev yapmasını da amaçladıklarını söyleri.

Temel ve uzmanlık eğitimleri verilecek

Programda 4 temel modül ve 4 uzmanlık modülü olduğunu aktaran Çelebi, temel modül derslerinin 14 Eylül de başlayacağını ve 4 ay süreceğini söyledi. Eğitimler haftada 2 gün ve online ve yüz yüze olarak gerçekleştirilecek. Uzmanlık eğitimleri ise Şubat ayında başlayacak ve Mayıs ayında tamamlanacak. Haziran ayında sertifikalar verilecek.

İşte, WCTRS - İTÜ Lojistik Yönetimi Uluslararası Sertifika Programı Detayları

Detaylı bilgiye http://www.logistics.itu.edu.tr/en/homepage adresinden ulaşabilirsiniz. 

Program Başlangıcı: 14.09.2020 (Uzaktan Eğitim – Canlı Sınıf)

Son Kayıt Tarihi: 13.09.2020

Eğitim Süresi: 72 saat (Salı - Perşembe 18:30 − 19:30)

Eğitim Kontenjanı: En az 18 ve en çok 30 kişi

Program Koordinatörü: Prof. Dr. Dilay Çelebi (İTÜ)

Programın Amacı : WCTRS DL-İTÜ Lojistik Sertifika programı, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Dünya Ulaştırma Araştırma Konferansı Derneği / World Conference on Transport Research Society (WCTRS) ile birlikte oluşturulmuş, ulaştırma ve lojistik alanında farklı disiplinleri bir araya getiren, uzaktan eğitime dayalı bir sertifika programıdır. Bu programın amacı, lojistik sektöründe de yaşanan nitelikli işgücü sıkıntısının giderilmesi ve lojistik alanındaki yükseköğrenimin araştırma ve sanayi gereksinimleri ile ilişkilendirilmesidir.

Program uluslararası ve disiplinler-arası bir yapıda oluşturulmuştur. Programda yer alacak öğretim üyelerinin tamamı alanında öncü kesitlerden gelmektedirler ve hem öğretim deneyimleri hem de dünya ekonomisinin bütüncül karakterinin içinde yer alan kimlikleri ile Türkiye’nin bu alanda ciddi bir odak noktası durumuna getirilmesini sağlama olanağı bulunmaktadır. Programın dili İngilizcedir ve Uzaktan Eğitim yolu ile verilecektir.

Katılımcılarda Aranan Nitelikler: 

Ön lisans veya lisans öğrencisi/mezunu olmak,

Çok iyi seviyede İngilizce bilmek

Programın Öğretim Üyeleri:

Dr. Banu Yobaş – Koç Üniversitesi – Sabancı Üniversitesi

Prof. Dr. Dilay Çelebi – İstanbul Teknik Üniversitesi – İşletme Mühendisliği Bölümü

Prof. Gernot Liedtke, DLR Almanya Havacılık ve Ulaştırma Araştırma Merkezi (Deutsches Zentrum für Luft- und Raumfahrt) – Berlin Teknik Üniversitesi

Doç Dr. Mehmet Erçek - İstanbul Teknik Üniversitesi – İşletme Mühendisliği Bölümü

Prof. Rosário Macário, MIT Portekiz - Lizbon Ulaştırma Enstitüsü (MIT Portugal / Instituto Superior Tecnico. Univ. of Lisbon)

Prof. Ryuichi Shibasaki, Tokyo Üniversitesi

Opel Astra Elektrik ön siparişe açıldı, teslimatlar Eylül’de Opel Astra Elektrik ön siparişe açıldı, teslimatlar Eylül’de

Prof. Dr. Ümit Şenesen – İstanbul Teknik Üniversitesi – İşletme Mühendisliği Bölümü/Emekli

Prof. Vasco Reis, MIT Portekiz - Lizbon Ulaştırma Enstitüsü (MIT Portugal / Instituto Superior Tecnico. Univ. of Lisbon)

Prof. Werner Rothengatter, Karlsruhe Teknoloji Enstitüsü (Karlsruher Institut für Technologie), Ekonomik Politika Araştırmaları Enstitüsü

   
           

Editör: TE Bilisim