OTOMOBİL

UTİKAD, Okul-Sanayi İş Birliği Modeli protokolünü imzaladı

UTİKAD, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Okul-Sanayi İş Birliği İstanbul Modeli" protokolünü imzaladı.

Abone Ol

UTİKAD ile T.C. İstanbul Valiliği İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında "Okul-Sanayi İş Birliği İstanbul Modeli" protokolü imzalandı. 17 Temmuz 2019 tarihinde İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasında İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serkan Gür, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki Eğitim Ar-Ge Koordinatörü Jülide Öztürk ev sahipliğinde gerçekleşen imza törenine UTİKAD’ı temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Emre Eldener ve Sektörel İlişkiler Uzmanı Gizem Karalı Aydın katıldı.

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD, Türkiye’de lojistik kültürün geliştirilmesi ve akademik eğitimin desteklenmesi hedeflerine yönelik önemli bir adım daha attı. UTİKAD, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Okul-Sanayi İş Birliği İstanbul Modeli" protokolünü imzaladı. İmzalanan protokol ile İstanbul ilinde mesleki ve teknik eğitim okullarının eğitsel, sosyal ve ekonomik gereksinimlerinin giderilmesi, sektörlerde ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücünün Okul-Sanayi İş Birliği İstanbul Modeli ile en üst düzeyde sağlanması amaçlanıyor.

İmza törenine İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serkan Gür, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki Eğitim Ar-Ge Koordinatörü Jülide Öztürk, UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Eldener ve UTİKAD Sektörel İlişkiler Departmanı Uzmanı Gizem Aydın katıldı.

GÜR: “UTİKAD OKULLARIMIZLA İÇ İÇE OLAN BİR SİVİL TOPLUM KURULUŞU”

İmza töreninin başında söz alan İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serkan Gür, “UTİKAD bu alanda güçlü bir birlik. Lojistik alanında hem ulusal hem uluslararası alanda çok önemli çalışmalara destek oldukları gibi, bu protokolden önce de protokol varmış gibi çocuklarımıza, okullarımıza iç içe olan bir Sivil Toplum Kuruluşumuz. Bu anlamda biz bunu hem Milli Eğitime bağlayalım hem de kapsamını biraz genişletelim istedik.” diye konuştu. "Okul-Sanayi İş Birliği İstanbul Modeli" hakkında da bilgi veren İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serkan Gür, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizim model kapsamında içini öğretmen eğitimiyle bağlayan, bazı şirketler ile okullarımızı eşleştiren, çocuklarımıza e-konferans, konferans ve paneller düzenleyip onların deneyim paylaşımıyla bu alanda bilgi ve becerilerini arttıran, bazı önemli simaların karşısına çıkarak onların iyi anlamda etkilenmelerini sağlayan bu veya buna benzeyen birtakım iş birliklerini ve birlikteliğini, daha koordineli yapmak için birlikte daha önce birkaç kere biz de kendilerini ziyaret ettik. Böyle bir teklifimiz oldu, onlar da bunu memnuniyetle kabul ettiler. Derneğimiz de bu alanda okullarımız ve öğrencilerimizle bilgi ve becerileri bundan sonraki dönemde çok daha sistematik bir şekilde arttırılmasını sağlayacak.”

ELDENER: “OKUL VE SEKTÖR İŞ BİRLİĞİNE İHTİYACIMIZ VAR”

UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Eldener, okul ve sanayi iş birliğinin gerekliliğini dile getirirken UTİKAD’ın eğitime verdiği önemin de altını çizdi. Başkan Eldener, “Okul ve Sanayi daha doğrusu sektör iş birliğine de bizim gerçekten çok ihtiyacımız var. İşsizliğin bu kadar fazla olduğu günümüz şartlarında zaman zaman zorluk çekebiliyoruz. Buna yönelik çok güzel okullar açıldı. Bu genç arkadaşlarımıza bir yol göstermek, onlara bir vizyon kazandırmak ve ufuk açmak amacıyla mümkün mertebe sanayi ile okulu bir araya getirmeye çalışıyoruz. Bu noktada da örneğin İTÜ ile ortak bir eğitim planımız var, hatta ben de ders veren hocalardan biriyim. Farklı farklı konularda ders veriyoruz. Master seviyesinde bir program bu, 1 yıla yakın sürüyor ve mezun olanlara 160 ülkede geçerli, Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Uzmanı diploması veriyoruz. Bunun yanı sıra eğiticinin eğitimini de önemsiyoruz. Bu iş birliğine biz çok önem veriyoruz çünkü İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, her şeyden önce eğitimin otoritesi, eğitimin yönünü belirleyen kurum. Biz UTİKAD olarak böyle bir iş birliğini sizinle yapmış olduğumuz için gerçekten çok büyük mutluluk duyuyoruz. Sözde bırakmayıp bunu çok güzel iş birlikleri ile başka bir boyuta taşımak istiyoruz. Burada sizinle böyle bir protokole imza atmaktan dolayı çok mutluyum. Teşekkür ediyorum. İnşallah çok güzel çalışmalar olur ve yıllar boyu sürer.” dedi.

YAZICI: “İSTANBUL İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDEN BEKLENTİNİZ ÇOK YÜKSEK OLSUN”

Bu eğitim modeli ile ülkeye çok büyük bir katkı sağlayacaklarını belirten İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ise, “Hepimiz biliyoruz ki aslında geleceğimiz bu okullarda yetişen nitelikli çocuklarımızdan geçiyor. Bu alanda özellikle Milli Eğitim Bakanlığımızın 2023 vizyon belgesinde de net olarak ifade edildiği gibi kurumsal iş birlikleri bizim olmazsa olmazımız. Bu kapsamda -uluslararası taşımacılık ve lojistik alanında- 37 okulumuz mevcuttur. Bu 37 okulumuzun önemle çalışmalarını yürüttüğü, hatta bunlarla ilgili olarak yeni dönemde umutlarımız ve hayallerimiz daha büyük. Bunların gerçekleşmesi için sizin gibi sürece yön veren STK ve süreç liderlerinin olması umudumuzu arttırıyor. Bu bağlamda bu sadece başlangıç, asıl uygulama noktasında birçok çalışma ortaya çıkacak. Bence uygulama sonuçlarını aralıklı olarak birlikte değerlendirmeliyiz” diye konuştu. “Okullarımızdan, öğretmenlerimizden, çocuklarımızdan ve aynı zamanda sektörden geri bildirim almak suretiyle çok kısa bir süre sonra belki tekrar bir araya gelip bunun hangi hükümlerini güncellememiz gerektiğini ve neler katabileceğimizi ele almamız gerekir.” diyen İl Milli Eğitim Müdürü Yazıcı sözlerini şöyle sürdürdü: “Hazırlanan protokolün çerçeve bir protokol olduğunu görüyorum. İçeriğinde yapabileceğimiz çok şey var, hepsini yazmamız gerekmiyor, ancak farklı bir dönüşümün önünü açabilmek adına farklı paydaşlar eklemek gerekirse belki protokolümüzü bir süre sonra tekrar gözden geçirmemiz gerekebilir. Bence ara değerlendirmeleri birlikte yapalım. Hem okulları hem sektörü başlangıcında hem birlikte duyurulmasını sağlayalım hem de sürecin etkin yürütülmesi için onların da alan içerisinde fikirlerini alalım. Ben bu iş birliğinin kısa orta ve uzun vadede çok katkı sağlayacağına inanıyorum. Beklentimiz bu konuda çok yüksek. Sizin de İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünden beklentiniz çok yüksek olsun. Şöyle düşünün; özellikle biz aslında her hayal ettiğimizi birlikte, okula katkı sağlayacağına inandığımız, belki sektörün gelişmesi sureti ile dönüşüm sağlayabileceğimizi düşündüğümüz her alanda iş birliği yapabileceğimize inanın. Yeter ki birlikte ortak yürüyebileceğimiz bir yol oluşturalım. Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Çok daha güzel etkinliklerde birlikte olmayı diliyorum.

Tören protokole karşılıklı imzaların atılması ile son buldu.