LODER'in 2016 yılından bu yana sürdürdüğü
Lojistiğin Eğitim Standartları (LES) Projesi kapsamında ilk "Eğitimcinin Eğitimi" programı geniş bir katılımla 16-17 Kasım 2018 tarihlerinde Limakport/İskenderun'da gerçekleştirildi.
Lojistik Derneği (LODER) ve
LİMAKPORT işbirliği ile düzenlenen I. Eğitimcinin Eğitimi programı kapsamında “Liman ve Terminal İşletmeciliği Eğitimi” LİMAKPORT / İskenderun’da gerçekleştirildi.
Eğitime;
LODER Başkanı ve Lojistik Eğitim Standartları (LES) Komitesi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş, LES Komitesi üyeleri
Pîrî Reis Üniversitesi DMYO Öğretim Görevlisi Barbaros Büyüksağnak ve
Keyline Genel Müdürü Dr. Kayıhan Turan ile
eğitimin koordinasyonunu sağlayan Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Soner Esmer dahil 20 farklı üniversiten ve lojistik sektöründen toplam 27 akademisyen ve temsilci katıldı.
Limakport Eğitim Şefi Suat Yaşar Dikkaya’nın Limak Şirketler grubu ve limanı tanıtımının ardından
Limakport Genel Müdürü Gündüz Arısoy eğitime katılanlara limanın kuruluş aşamasından günümüze kadar geçirdiği evreleri, yapılanları anlattı ve şirketin geleceğe yönelik vizyonu hakkında bilgi verdi.
Daha sonra sırasıyla
Liman Terminolojisi konulu sunum
Eğitim Şefi Suat Yaşar Dikkaya,
Limanda Elleçlenen Yükler konulu sunum
Müşteri Hizmetleri Müdürü Ayşen Çakıroğlu, T
erminal Operasyon Sistemleri konulu sunum
Teknik Hizmetler ve Bilgi Teknolojileri Direktörü Kubilay Gürbüz ve
Liman’da Ticari Pazarlama konulun sunum
Kıdemli Pazarlama Müdürü Emre Can Atak tarafından yapıldı. Katılımcılar tarafından çok beğenilen sunumlar sonunda sorulan tüm sorulara detaylı cevaplar alındı.
Her iki günde de liman içinde saha gezileri yapıldı. Bu kapsamda; limanda rıhtıma aborda olmuş durumdaki 4200 TEU kapasiteli bir konteyner gemisinden gantry kreynlerle yapılan konteyner tahliye operasyonu ile kuru dökme yük gemisinden pnömatik sistemlerle yapılan buğday boşaltma operasyonu izlendi, planlama bölümünde yükleme ve boşaltmanın nasıl planlandığı, terminalde istiflemenin nasıl yapıldığı öğrenildi, depo alanları gezildi ve konteyner iç dolum ve boşaltım dahil konteyner yük istasyonunda (CFS) yapılan operasyonlar izlendi.
Eğitimler
Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Soner Esmer koordinasyonunda gerçekleştirildi.
İskenderun Deniz Ticaret Odası (DTO), eğitimler süresince katılımcıların Ramada İskenderun Harbour Otel’de konaklamalarını sağlayarak eğitime destek oldu. Eğitim sonunda test, açık uçlu ve vaka sorularından oluşan bir sınav yapıldı. Sınav sonunda başarılı olanlara LODER Başarı Sertifikası verilecektir.
Son derece başarılı geçen iki günün ardından eğitimden çok memnun kalan katılımcılar son bir yılda gerçekleştirilen 4 Çalıştay’ın ardından ilk kez yapılan Eğitimcinin Eğitimi programından da güzel anılarla yurdun dört bir yanına döndüler. Önümüzdeki dönemde de lojistiğin farklı alanlarında Eğitimcinin Eğitimi programlarına LODER koordinasyonunda devam edilerek, ülkemizde lojistik eğitimi veren üniversitelerimizdeki öğretim elemanlarına ve sektör temsilcilerine destek olunacaktır.
Editör: TE Bilisim