Tüm taşıma modlarının kullanımını sürekli olarak birleştiren ve iyileştiren multimodal araç lojistiği uzmanı Hödlmayr, 2024’e demiryolu kapasitelerinin genişletilmesi hedefiyle başladı. Hödlmayr, bu kapsamda Avrupa ile Türkiye arasındaki demiryolu güzergahının artırılması çalışmalarını hızlandırdı. 

Hande Carikci

Konuyla ilgili açıklama yapan Hödlmayr Türkiye Genel Müdürü Hande Gaye Çarıkcı, "Çek Cumhuriyeti'nden İstanbul Boğazı ve Marmaray Tüneli üzerinden Kocaeli'ne planlanan güzergahı halihazırda birkaç kez başarıyla test ettik. Güzergâh, Nisan 2024'ün sonundan itibaren her iki yönde de haftada bir kez çalışacak. İthal araçlar için Avrupa'dan Türkiye'ye, ihraç araçlar için de Türkiye'den Avrupa'ya yıllık yaklaşık 22 bin araçlık bir hacimden bahsediyoruz." diye konuştu.  

Hodlmayr Oto Tasima

“Sürdürülebilirlik uzun vadeli kurumsal hedefimiz”

Funda Şimşirel: "Tedarik Zincirinde Koruma ve Verimlilik Öne Çıkıyor" Funda Şimşirel: "Tedarik Zincirinde Koruma ve Verimlilik Öne Çıkıyor"

Sürdürülebilirlik ve iklim kriziyle mücadele konularında faaliyetlerini hızlandıran Hödlmayr’ın CFO’su Robert Horvath şunları söyledi, "Şirket olarak hedefimiz, burada kalıcı ve değerli bir katkı sağlamak ve bu konudaki sorumluluğumuzu yerine getirmek. Demiryolu kapasitelerinin sürekli olarak artırılmasını da bu çabamızın temel taşlarından biri olarak görüyoruz. Bu kapasitenin 2021'e kıyasla 2030 yılına kadar iki katına çıkarılmasını hedefliyoruz.”

Oto Tasimalari

Taşımacılığın karayolundan demiryoluna kaydırılmasının çevreye çok önemli faydalar sağladığını da sözlerine ekleyen Horvath, “Bağımsız bir enstitü tarafından yapılan hesaplamalara göre, kamyon yerine demiryolunun kullanılması, taşınan araç başına CO2 emisyonlarını yüzde 75 oranında azaltıyor. Yılda 1,9 milyon adet araç teslim ediyoruz ve şu anda bunun yaklaşık yüzde 14'ü demiryolu ile gerçekleştiriliyor. Bu potansiyeli sürekli olarak kullanmak ve daha da genişletmek istiyoruz" dedi.